Εσείς τι χρησιμοποιείται σε φαγητό και πρωινό; Βούτυρο ή μαργαρίνη; Ή και τα δύο χωρίς να έχετε αποφασίσει;
Εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε λόγους να μην τρώτε ή χρησιμοποιείται βούτυρο και να στραφείτε στη μαργαρίνη και να παραμείνετε σταθεροί!
Ειδικά αν είστε σε δίαιτα, τότε σίγουρα πρέπει να κάνετε αυτή την επιλογή!
Πέντε βασικοί λόγοι είναι:
- Αποτελεί καλή πηγή λιποδιαλυτών βιταμινών όπως είναι η Α (υπεύθυνη για την υγεία των ματιών), η D (υπεύθυνη για την υγεία των οστών) και η βιταμίνη Ε (σημαντική αντιοξειδωτική βιταμίνη). Βοηθά στην εξισορρόπηση της διατροφής και ενισχύει την δίαιτά σας.
- Αναδεικνύει τη γεύση των φαγητών και συστήνεται ως η ιδανικότερη επιλογή αντί του ζωικού βουτύρου, για τη μείωση της πρόσληψης κορεσμένων λιπαρών από τη διατροφή.
- Για να ξεκινήσετε την ημέρα σας δυναμικά, στο τοστ, στα σάντουιτς που παίρνετε μαζί σας στο γραφείο, στη μαγειρική αλλά και στη ζαχαροπλαστική. Στην περίπτωση που θέλετε να την χρησιμοποιήσετε για τηγάνισμα, υπάρχουν ειδικά προϊόντα υγρής μαργαρίνης.
- Υπάρχουν μαργαρίνες με προσθήκη φυτοστερολών, συστατικά που μειώνουν αποτελεσματικά τη χοληστερόλη κατά 7-12,5%. Οι φυτικές στερόλες φαίνεται να μπλοκάρουν την απορρόφηση της χοληστερόλης στο έντερο και με αυτόν τον τρόπο σταδιακά βελτιώνουν το λιπιδαιμικό σας προφίλ και προστατεύουν το καρδιαγγειακό σας σύστημα.
- Η μαλακή φυτική μαργαρίνη περιέχει ακόρεστα λιπαρά (πολυακόρεστα και μονοακόρεστα) – τα λεγόμενα «καλά» λιπαρά, όπως είναι και γνωστά. Αυτά είναι απαραίτητα συστατικά για τα νευρικά κύτταρα ακονίζοντας τη μνήμη σας αλλά και του δέρματος βελτιώνοντας την υγιή όψη του.
Δοκιμάστε και δεν θα αλλάζετε αυτή τη συνήθεια με τίποτα!
Κάτια