Αγαπάμε τα μακαρόνια πολύ. Κάθε είδους spaggetti είναι μοναδικό για εμάς και δοκιμάζουμε πολλές συνταγές!
Εμείς δοκιμάσαμε στριφτό μακαρόνι με μπρόκολο και κοτόπουλο και ειλικρινά το λατρέψαμε!
Τι θα χρειαστούμε;
Υλικά:
500 γρ. στριφτό μακρόνι ολικής άλεσης
500 γρ. μπρόκολο κορυφές
250 γρ. κρέμα γάλακτος light
400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
ελαιόλαδο
Πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση:
Αρχικά, ψήνουμε για 30 λεπτά το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Παράλληλα βράζουμε για 5 λεπτά το μπρόκολο για να μαλακώσει.
Βγάζουμε το μπρόκολο από την κατσαρόλα και κρατάμε το νερό. Στο ίδιο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το μπρόκολο και με μια τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τα ζυμαρικά (δεν ξεπλένουμε τα ζυμαρικά σε κρύο νερό, τα ρίχνουμε απευθείας στο τηγάνι). Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο το ψιλοκόβουμε και το προσθέτουμε και αυτό στο τηγάνι.
Τοποθετούμε το τηγάνι σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα μας μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει μια βράση η κρέμα γάλακτος και έπειτα αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά.
Σερβίρουμε με τυρί χαμηλών λιπαρών.
Κάτια Καραχάλιου