Η μαγειρική .. οι άντρες και η τηγανιά μανιταριών

Ελάτε πείτε την αλήθεια… εκτός του ότι παχύναμε όλοι μιας και πάμε από καραντίνα σε καραντίνα.. έχουμε γίνει όμως και καλύτεροι στο μαγείρεμα..

Οι πειραματισμοί πάνε σύννεφο… Δοκιμάζουμε πιάτα που δεν έχουμε  ξαναφάει ποτέ.. και δεν έχουμε και ξανά φτιάξει ποτέ..

Η αλήθεια είναι πως και οι άντρες μπήκαν σε αυτό το τρυπάκι.. και που τους χάνεις που τους βρίσκεις μέσα σε μια κουζίνα να δημιουργούν… και εδώ που τα λέμε καλά κάνουν … άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι καλύτεροι μάγειρες στον κόσμο είναι άντρες..

Έτσι λοιπόν σήμερα θα ασχοληθούμε με μια πεντανόστιμη συνταγή που μας έστειλε ο Θωμάς και πραγματικά με το που την δοκιμάσαμε ξετρελαθήκαμε..

Τηγανιά με μανιτάρια

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά… Ψιλοκόβουμε 5σκ. Σκόρδο και ένα κρεμμύδι.. Ρίχνουμε 50γρ. ελαιόλαδο και το κρεμμύδι με το σκόρδο στο τηγάνι..

Με τα χέρια μας σπάμε 350γρ. άγρια μανιτάρια ( ότι έχουμε από πλευρώτους, σιτάκε κλπ. ), και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 1κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο και τα φύλλα από λίγο δεντρολίβανο.

Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά.  Σβήνουμε με 50γρ. ξύδι και προσθέτουμε ξύσμα από ένα λεμόνι, 1κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη, 1κ.σ.μουστάρδα, 200γρ.νερο, 1κ.σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι, 1κ.σ. μέλι, 1κ.σ. σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο..

Ανακατεύουμε αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και σερβίρουμε..

(Μπορούμε επίσης να βάλουμε πολύχρωμες πιπεριές και αντί για ξύδι κρέμα μπαλσάμικο).

Δοκιμασμένη συνταγή.. και πολύ νόστιμη…

Κάτι μου λέει ότι θα δούμε τον Θωμά σε ένα από τα επόμενα masterchef …

Περιμένω και τις δικές σας καραντινάτες συνταγές …

Στείλτε στο [email protected] 

 

Ελένη ♥♥

You May Also Like