Οι veggetarian συνταγές είναι μεγάλη μου αγάπη και σας το έχω δείξει πολλές φορές! Εκτός από το ότι δεν τρως κρέας (και αφήνεις κανένα ζωάκι να ζήσει), προσέχεις την υγεία σου ακόμα περισσότερο.
Ποιος είπε ότι τα veggetarian φαγητά δεν είναι νόστιμα; Ποιος είπε ότι δεν μπορούν να είναι ακόμα πιο νόστιμα και από αυτά με κρέας;
Θα σας δείξω την αγαπημένη μου συνταγή για μουσακά με κιμά σόγιας που θα σας ξετρελάνει!
Υλικά:
1 ποτήρι κιμά σόγιας
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι πολτό ντομάτας
3 κόκκους μπαχάρι
1 κύβο λαχανικών
0.5 κουτ. του γλυκού μπαχάρι σκόνη
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
1 κοτ. του γλυκού ζάχαρη
νερό
1 ποτήρι του κρασιού κρασί κόκκινο
Υπόλοιπα υλικά:
3 πατάτες
3 κολοκυθάκια
τυρί γκούντα
κεφαλοτύρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 3 ποτήρια νερό και ρίχνουμε τη σόγια.
Την αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε για 10 λεπτά και έπειτα την πλένουμε και την σουρώνουμε πολύ καλά.
Έπειτα σε λίγο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι που το έχουμε ψιλοκόψει.
Προσθέτουμε τον κιμά σόγιας και τον σοτάρουμε και αυτόν.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για λίγο.
Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τέλος νερό ώστε να καλύψει τον κιμά. Σιγοβράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά του.
Βράζουμε τις πατάτες για 10 με 15 λεπτά στη χύτρα.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες.
Κόβουμε και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και τα στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε ελαφρώς.
Σε ένα μικρό πυρέξ τοποθετούμε μια στρώση πατάτες, μετά κιμά, έπειτα λίγο από τα τυριά και τέλος κολοκυθάκια.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά.
Στο τέλος πασπαλίζουμε από πάνω σε όση ποσότητα επιθυμούμε από τα τυριά.
Ψήνουμε στους 180 και στον αέρα μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει το φαγητό.
Έτοιμο!!
Κάτια Καραχάλιου