Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.
Το τελευταίο διάστημα έχουν πέσει πολλά γενέθλια! Στα πιο πρόσφατα λοιπόν σκέφτηκα πως ίσως ήρθε η ώρα να μάθω να φτιάχνω και εγώ μόνη μου, για όσους αγαπώ και θέλω να περιποιηθώ.
Έτσι λοιπόν βρήκα μια τρομερή συνταγή για τούρτα παγωτό, που όχι μόνο έφτιαξα, αλλά εντυπωσίασε κιόλας!
Τι θα χρειαστείς;
Υλικά:
500 γρ παγωτό βανίλια χωρίς γλουτένη
500 γρ παγωτό σοκολάτα χωρίς γλουτένη
195 γρ μπισκότα πορτοκάλι χωρίς γλουτένη
64 γρ βούτυρο
200 γρ κρέμα γάλακτος φυτική
40 γρ ζάχαρη άχνη
1/2 καπάκι κονιάκ (προαιρετικά)
Σοκολατένια τρουφάκια
Εκτέλεση:
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη έπειτα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέσα σε ένα μπρίκι.
Βάζουμε τα μπισκότα μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο μέσα και ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας μετά το βάζουμε σε ένα τετράγωνο ή στρογγυλό καλούπι και πατάμε το μείγμα μας με ένα κουτάλι ώστε να γίνει λείος ο πάτος όταν δούμε ότι είναι έτοιμος το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Τριάντα πέντε λεπτά πριν βγάλουμε τον πάτο από το ψυγείο βγάζουμε το ένα από τα δύο παγωτό ώστε να ξεπαγώσει.
Μόλις βγάλουμε τον πάτο από το ψυγείο παίρνουμε όλο τα παγωτό και τα τοποθετούμε σιγά σιγά πάνω στον πάτο και το πατάμε απαλά για να απλωθεί ομοιόμορφα πάνω στο μπισκότο μας. Όταν το απλώνουμε το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
40 λεπτά πριν βγάλουμε το μπισκότο με το παγωτό μας βγάζουμε το άλλο παγωτό από το ψυγείο για να αποψυχθεί.
Όταν βγάλουμε το μπισκότο με παγωτό από το ψυγείο αρχίζουμε να αλείφουμε και το υπόλοιπο παγωτό με απαλές κινήσεις για να μην δημιουργήσουμε κενά. Μετά το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη για άλλη μια ώρα.
Την ώρα που περιμένουμε αρχίσουμε να φτιάχνουμε την σαντιγί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος την άχνη και το κονιάκ σε ένα μπολ και παίρνουμε ένα μίξερ χειρός η με το σύρμα μας και αρχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει πολύ πηχτή να αναποδογυρίζουμε το μπολ και να μην πέφτει η σαντιγί κάτω.
Έτοιμοι!