Κρέμα καταλάνα…μια γέυση από την Ισπανία!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Τι ωραιότερο από το να δοκιμάζεις γεύσεις από ξένες χώρες, φαγητά και γλυκά, μαγειρεμένα διαφορετικά από αυτά που έχεις συνηθίσει;

Ακόμα και η γεύση μας ταξιδεύει και φέρνει νέα πράγματα, που ανανεώνουν τον ουρανίσκο μας και κερδίζουν κάθε μας τραπέζι.

Έτσι λοιπόν σήμερα θα ταξιδέψουμε μέχρι την Καταλονία και θα δούμε την απίστευτη κρέμα καταλάνα.

Τι θα χρειαστείς;

Υλικά:

750 ml γάλα, πλήρες

170 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

30 γρ. κορν φλάουρ

5 κρόκοι από μέτρια αυγά

1 στικ κανέλας

Φλούδες από 2 πορτοκάλια

Φλούδες από 2 λεμόνια

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, τις φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού, το στικ κανέλας και το αφήνουμε να πάρει βράση.

Αφού πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τις φλούδες και το αφήνουμε στην άκρη.

Παράλληλα, σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, μέχρι να ομογενοποιηθούν κι έπειτα προσθέτουμε το μείγμα στο γάλα, το επανατοποθετούμε στη φωτιά για 4-5 λεπτά ακόμα και το ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να δέσει.

Στη συνέχεια, σουρώνουμε την κρέμα με μία ψιλή σίτα κι έπειτα, την μοιράζουμε σε 4-6 μπολάκια (ανάλογα το μέγεθος τους) και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Μόλις περάσουν οι 4 ώρες, τα αποσύρουμε από το ψυγείο, πασπαλίζουμε κάθε μπολ με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη υπολογίζοντας περίπου 2 κ.γ στο καθένα και την καίμε προσεκτικά με ένα φλόγιστρο, ώστε να καραμελώσει.

Έτοιμες!! Θα εντυπωσιαστείτε!

You May Also Like