Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.
Θέλετε να φτιάξετε αγκινάρες με μεράκι και να τις φάει και όλη η οικογένεια;
Εύκολο! Υπάρχει σούπερ συνταγή για σούπερ αγκινάρες που είναι δυναμωτικές και έχουν απίστευτες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
Το μόνο που μένει είναι να τις μαγειρέψεις σωστά!
Τι θα χρειαστείς;
Υλικά:
- 8 καρδιές αγκινάρας
- 1 κρεμμύδι
- 2 πατάτες
- 2 καρότα
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κ.σ. άνηθο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1-2 λεμόνια
- 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Αρχίστε καθαρίζοντας και κόβωντας τα λαχανικά σας. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε ένα κρεμμύδι και 5 φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε κυβάκια. Καθαρίστε τα καρότα και κόψτε τα σε φέτες ή κύβους. Ψιλοκόψτε τον άνηθο.
- Αν χρησιμοποιείτε φρέσκιες αγκινάρες τότε αφαιρέστε τα φύλλα και τα σκληρά μέρη μέχρι να φτάσετε στη καρδιά της αγκινάρας. Αφαιρέστε το τριχωτό μέρος και βάλτε τις καρδιές αγκινάρας σε ένα μπολ με νερό για να μην μαυρίσουν. Αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένες αγκινάρες, βγάλτε τις από την κατάψυξη μισή ώρα πιο πριν.
- Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και σωτάρετε για 4-5 λεπτά.
- Προσθέστε τα καρότα, πατάτες, φρέσκα κρεμμυδάκια, αγκινάρες, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέστε 2 ποτήρια νερό, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε για 30 λεπτά να μαγειρευτούν με κλειστό καπάκι.
- Ξεσκεπάστε και προσθέστε το ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατέψτε σε ένα μικρό μπολ το χυμό από 1-2 λεμόνια με το αλεύρι μέχρι να διαλυθεί.
- Προσθέστε το λεμόνι με το αλεύρι στη κατσαρόλα και μισό ποτήρι νερό. Ανακατέψτε και αφήστε σε μέτρια φωτιά για ένα 10 λέπτο έως ότου δέσει η σάλτσα και μαγειρευτούν τα λαχανικά.
Είστε έτοιμες!