Μαρμελάδα φράουλα… σπιτική!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Οι φράουλες που κυκλοφορούν αυτήν την περίοδο έχουν γλυκάνει πολύ, έχουν ωριμάσει και είναι έτοιμες να… γίνουν μαρμελάδα.

Ίσως είναι η σωστότερη περίοδος για να τις φτιάξεις μαρμελάδα και να την αποθηκεύσεις για όλο το καλοκαίρι!

Τα υλικά απλά και φυσικά η συνταγή πανεύκολη! Εγώ βάζω μαρμελάδα φράουλα και στο γιαούρτι μου και έτσι αντικαθιστώ (κλαίγοντας) τα γλυκά μου.

Βοηθάει πολύ στην δίαιτα, αφού δε νιώθεις την έλλειψη γλυκού με τον τρόπο αυτό.

Ελάτε να ξεκινήσουμε!

Υλικά:

600 γραμμάρια φράουλες

3 κ.τ.σ. σπόρους chia

2 κ.τ.σ. μέλι

Εκτέλεση:

Πλένω καλά και κόβω στη μέση τις φράουλες.

Τις βάζω σ ένα κατσαρολάκι και ανάβω το μάτι.

Μόλις αρχίζει το σκεύος να ζεσταίνεται αρχίζουν και οι φράουλες να μαλακώνουν.

Τις πολτοποιώ με το πρες πουρέ ή με ένα κουτάλι.

Προσθέτω τους σπόρους chia , ανακατεύω καλά και σβήνω τη φωτιά.

Προσθέτω μέλι (ή όποια άλλη γλυκαντική ουσία). Εδώ εγώ πρόσθεσα και λίγη υγρή βανίλια.

Ανακατεύω και περιμένω μέχρι να κρυώσει τελείως για να την βάλω σε γυάλινο βαζάκι με αεροστεγές κλείσιμο και να την φυλάξω στο ψυγείο.

Είστε έτοιμες!

You May Also Like