Πάμε να φτιάξουμε μελομακάρονα;

Γράφει η Πέννυ Αδάμου. 

Έφτασαν οι γιορτούλες! Έχεις ξεκινήσει να στολίζεις το σπίτι σου, η διάθεση μας έχει ανέβει και σκεφτόμαστε τι γλυκάκια θα φτιάξουμε. 

Επειδή εγώ είμαι μεγάλος λάτρης των μελομακάρονων, αποφάσισα να φτιάξω πρώτα αυτά και βρήκα μια συνταγή καλύτερη και από της γιαγιάς μου!


Τη δοκίμασα και ήδη δημιούργησα μελομακάρονα που γλύφεις και τα δάχτυλα σου!

Ετοίμασε να μυρίσει το σπίτι σου γιορτινά και ξεκινά να πλάθεις!

Τι θα χρειαστείς;

Υλικά για 40 μελομακάρονα!

Για το Σιρόπι

600 ml νερό
500 γρ ζάχαρη
1 φλούδα πορτοκαλιού
5-6 γαρίφαλα
1 ξυλαράκι κανέλα
100 γρ μέλι

Για τα Μελομακάρονα

150 γρ ζάχαρη
300 ml ελαιόλαδο
200 ml χυμό πορτοκαλιού

Μισό κουταλάκι σόδα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι κανέλα
Μισό κουταλάκι γαρίφαλο
30 ml κονιάκ
Περίπου 800 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν
Λίγα καρύδια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι, να βράσουν για 5 λεπτά περίπου. Κατόπιν, κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το μέλι.

Συνεχίζουμε για να φτιάξουμε την ζύμη για τα μελομακάρονα. Διαλύουμε την ζάχαρη στο λάδι σε ένα μπολ. Έπειτα, στον χυμό πορτοκαλιού βάζουμε την σόδα και ανακατεύουμε να αφρίσουν.

Βάζουμε το μείγμα του χυμού στο μείγμα του λαδιού και αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Στην συνέχεια, ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν παουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη για τα μελομακάρονα.

Συνεχίζουμε και πλάθουμε μελομακάρονα και τα τρυπάμε με ένα πιρούνι, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω.

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.

Όταν είναι έτοιμα, σιροπιάζουμε τα χλιαρά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι.

Για καλύτερο αποτέλεσμα τα αφήνουμε για 12 ώρες πριν τα καταναλώσουμε.

Τέλος, σερβίρουμε τα μελομακάρονα με χοντροκομμένα καρύδια.

Καλές γιορτές!!

 

You May Also Like