Ζεστό κρασί για τα κρύα βράδια του χειμώνα!

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Τα κρύα, ήρθαν. Οι γιορτές είναι προ των πυλών. Οι συνταγές για γλυκά και φαγητά, άπειρες. Ένα ωραίο όμως κρασάκι να μην το πιούμε; Πόσω μάλλον όταν η παρέα είναι καλή, τότε επιβάλλεται να σερβίρεται σε μια κρύα βραδιά του χειμώνα, το εξής υπέροχο κρασί:

Υλικά: 

750 ml κόκκινο κρασί
1 μανταρίνι σε φέτες
1 ξυλάκι κανέλας
1 αστεροειδή γλυκάνισο
3 αποξηραμένα σύκα
4 γαρύφαλλα
3 κόκκους μαύρου πιπεριού
50 ml κονιάκ

Εκτέλεση

Ρίξτε το κόκκινο κρασί σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το μανταρίνι, το ξυλάκι κανέλας, τον γλυκάνισο, τα αποξηραμένα σύκα, τα γαρύφαλλα και τους κόκκους μαύρου πιπεριού.
Ζεστάνετε πολύ απαλά μέχρι να σιγοβράσει και στη συνέχεια σβήστε τη φωτιά.
Απομακρύνετε τα ολόκληρα μπαχαρικά και τους κόκκους πιπεριού με ένα κουτάλι και προσθέστε το κονιάκ.
Σερβίρετε σε κούπες. Μπορείτε να ρίξετε σε κάθε μία και μια φέτα μανταρινιού για περισσότερο άρωμα.

 

Φωτό: Krakenimages, Sandy Hibbard, Hannah Pemberton (unsplash.com)

You May Also Like