Φτιάξτε τέλειο ντρέσινγκ με φιστικοβούτυρο

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Tα τελευταία χρόνια, το φιστικοβούτυρο μπαίνει όλο και πιο συχνά στην κουζίνα μας, μιας και τα οφέλη του για την υγεία είναι πολλαπλά χάρη στα καλά του λιπαρά και τις φυτικές του ίνες. Εκτός, όμως, από το να το αλείφουμε στο ψωμί μας ή να το συνδυάζουμε με φρούτα, μπορούμε αν το βάλουμε στο ντρέσινγκ μας.

Ξέρω ξέρω… Πολλές φίλες θα πείτε πως δεν ανταποκρίνεται η γεύση αυτή στους γευστικούς σας κάλυκες (πολύ Master Chef βλέπω) αλλά όταν το δοκιμάσετε, θα αλλάξετε γνώμη! Δείτε πώς!

Υλικά

¼ του φλιτζανιού κρεμώδες φιστικοβούτυρο
2 κ.σ. ξίδι ρυζιού
2 κ.σ. φρέσκο χυμό ενός lime
3 κ.σ. από κάποιο φυτικό έλαιο
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας με χαμηλό νάτριο και χωρίς γλουτένη αν χρειάζεται
3 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά ή νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
2 κ.σ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρου

Οδηγίες

Βάλτε όλα τα υλικά εκτός του κόλιανδρου στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές απαλό μείγμα. Έπειτα προσθέστε τον κόλιανδρο και χτυπήστε για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι τα φύλα του να βγουν ψιλοκομμένα. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

Το ντρέσινγκ αυτό είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες από τα λαχανικά, καλά λιπαρά από το φιστικοβούτυρο, βιταμίνη C από τον κόλιανδρο, την πιπεριά και το lime και αντιμικροβιακή δράση από το σκόρδο. Ταιριάζει ιδανικά σε ταϊλανδέζικη σαλάτα, αλλά μπορείτε να το αξιοποιήσετε σε όποια σαλάτα επιθυμείτε, με λάχανο, πράσινη κ.ο.κ.

 

Φωτό: Corleto, Irene, Tyler Nix, Marios Gkortsilas (unsplash.com)

You May Also Like