Μανιτάρια σοτέ, αρωματισμένα με σκόρδο

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Το πόσο νόστιμα είναι τα μανιτάρια και σε οποιαδήποτε μορφή, δεν το περιγράφω! Βέβαια την άποψη αυτή δεν την συμμερίζεστε όλοι και όλες αλλά προσωπικά, σας έχω μια υπέροχη συνταγή έτσι, για να αλλάξω γνώμη στους δύσπιστους!

Υλικά

700 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε ροδέλες
1/2 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. ελαιόλαδο
3 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα μανιτάρια περίπου 7 λεπτά.

Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή. Πασπαλίστε τα μανιτάρια με το αλάτι και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να απελευθερώνουν την υγρασία τους, περίπου 5 λεπτά.

Προσθέστε το ελαιόλαδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν και οι άκρες να ροδίσουν, περίπου 8 λεπτά ακόμα.

Προσθέστε το βούτυρο στο τηγάνι. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρωματιστεί το σκόρδο και να καλυφθούν τα μανιτάρια, 2-3 λεπτά.

Πασπαλίστε τα μανιτάρια με μαϊντανό και σερβίρετε.
Καλή μας όρεξη και φυσικά, επειδή η μαγειρική θέλει φαντασία, μπορείτε να προσθέσετε ό,τι λαχταράτε!

Φωτό: Andrew, Andres Siimon, Marty, Jonathan Borba (unsplash.com)

You May Also Like