Κορμός σοκολάτας για εύκολο γλυκάκι!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Ψάχνεις να βρεις εύκολη συνταγή για γλυκάκι που θα φτιάξεις, για να γλυκάνεις τους καλεσμένους σου, μετά το γεύμα σου.

Ποιος δεν αγαπά τη σοκολάτα; Ή τα μπισκότα; Όλοι μας τα αγαπάμε και τα προτιμούμε.

Από πολύ λίγους θα ακούσεις να μην προτιμούν την σοκολάτα και να θέλουν λευκό γλυκό.

Τι καλύτερο και ευκολότερο από τον κορμό σοκολάτας;

Το φτιάχνεις με λίγα υλικά, οικονομικά και πολύ γρήγορα! Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε!

Υλικά:

Βούτυρο

150 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

45 γρ. κακάο κοσκινισμένο

2-3 σταγόνες πικραμύγδαλο

15 γρ. αλεύρι φαρίνα, κοσκινισμένο

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

10 γρ. ζάχαρη άχνη

Γέμιση:

600 γρ. κρέμα γάλακτος

300 γρ. μαύρη σοκολάτα, σε κομμάτια

20 γρ. ζάχαρη

Συναρμολόγηση

3-4 κεράσια γλασέ, κόκκινα, κομμένα στη μέση

λίγους κόκκους καφέ

10 γρ. κομματάκια σοκολάτας, βερμισέλι τρούφας

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Καλύψτε ένα ταψί φούρνου με καλά βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη. Βάλτε στον κάδο τη ζάχαρη, τα αυγά και αναμείξτε. Προσθέστε το κακάο, το πικραμύγδαλο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και αναμείξτε.

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και αναμείξτε. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί που έχετε ετοιμάσει, απλώστε ομοιόμορφα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12 λεπτά. Δεν πρέπει να στεγνώσει. Αφήστε στο ταψί για 5 λεπτά. Κοσκινίστε λίγη ζάχαρη άχνη πάνω σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και αναποδογυρίστε πάνω το παντεσπάνι. Προσεκτικά, αφαιρέστε το αντικολλητικό χαρτί από πάνω και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.

Τοποθετήστε το χτυπητήρι σε καθαρό και στεγνό κάδο, βάλτε στον κάδο 400 γρ. κρέμα γάλακτος και χτυπήστε στην ταχύτητα 3.5, παρακολουθώντας από το άνοιγμα της μεζούρας μέχρι να πήξει. Μεταφέρετε σε μπολ και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να χρειαστεί. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Βάλτε στον κάδο τη μαύρη σοκολάτα και αλέστε 5 δευτ./ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα. Προσθέστε τα υπόλοιπα 200 γρ. κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και λιώστε.

Όταν κρυώσει το παντεσπάνι, απλώστε πάνω την κρέμα σοκολάτας ομοιόμορφα αφήνοντας καθαρή επιφάνεια 1 εκ. σε όλη την περίμετρο. Από πάνω, πολύ προσεκτικά για να μην σμίξουν το στρώμα σοκολάτας με την κρέμα, απλώστε την κρέμα γάλακτος που βάλατε στο ψυγείο. Στη συνέχεια, τυλίξτε το από τη μακριά μεριά σε ρολό με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού.

Βγάλτε από το ψυγείο, αφαιρέστε το αντικολλητικό χαρτί, καθαρίστε τις άκρες για καλύτερη εμφάνιση και γαρνίρετε το ρολό από την πάνω πλευρά με την κρέμα κάνοντας γραμμές με πιρούνι.

Γαρνίρετε το πάνω μέρος με κερασάκια γλασέ και κόκκους καφέ.

Μπορείτε να το κόψετε προσεκτικά και να σερβίρετε!

 

 

You May Also Like