Τα χρωματιστά Easter Shortbread Cookies της Μίνας είναι μοναδικά!

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Μια από τις ωραιότερες διαδικασίες της Μεγάλης Εβδομάδας είναι τα σπιτικά εδέσματα! Τα κουλουράκια, τα μπισκότα, τα τσουρεκάκια μαζί με το βάψιμο των αυγών, ήταν αυτά που όλοι περιμέναμε ως παιδιά να κάνουμε με τις γιαγιάδες μας ή με τους γονείς μας.

Τώρα πια τα περιμένουμε και ως μεγάλοι και θέλουμε πάρα πολύ να συμμετέχουν τα παιδιά μας σε αυτά, εδραιώνοντας τις παραδόσεις, μεταφέροντάς τους τη γνώση και τα μυστικά της κάθε συνταγής κι ελπίζοντας ότι θα αγαπήσουν τη διαδικασία και θα θέλουν να τη μεταδώσουν και στις επόμενες γενιές!

Η φίλη μου η Μίνα είναι μια προσωποποιημένη εγκυκλοπαίδεια συνταγών! Το έχετε διαπιστώσει κι άλλες φορές που έχει μοιραστεί μαζί μας τις δημιουργίες της. Αυτή τη φορά μας προτείνει να φτιάξουμε πασχαλινά μπισκότα με ζύμη σε παστέλ αποχρώσεις. Από τη στιγμή που είδα τις φωτογραφίες της εντυπωσιάστηκα!

Τι καταπληκτική ιδέα να χρωματίσεις τη ζύμη με χρώματα ζαχαροπλαστικής και να αποφύγεις έτσι τη χρονοβόρα αλλά και πιο σύνθετη διαδικασία του στολισμού με ζαχαρόπαστα ή royal icing!

Και καθώς η Μίνα είναι πάντα ευρηματική και πειραματίζεται με τις συνταγές της, σήμερα μας βάζει σε double trouble που λένε!!! Δηλαδή, διπλή συνταγή, μια εύκολη με τρία υλικά και μία με περισσότερα, για να επιλέξετε και να δοκιμάσετε κι εσείς αυτό το υπέροχο concept!

Easter Shortbread Cookies της Μίνας

Συνταγή 1
Πασχαλινά μπισκότα με εύκολη βουτυρένια ζύμη με 3 υλικά:
125 γρ. άχνη ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο. Αρωματίζουμε με ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι ή απλά βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι και παρασκευάζουμε μια ωραία μαλακή ζύμη.
Ανοίγουμε με τον πλάστη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Ψήνουμε σε αντιστάσεις για 10-15 λεπτά.
Για τη χρωματιστή ζύμη, απλά προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε τα σχέδια που θέλουμε.
Συνταγή 2
700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια
150 γρ. άχνη ζάχαρη
50 ζάχαρη
4 βανιλλίνες
2 κρόκους
1 ασπράδι
1/2 κγ αλάτι
Ιδέα, εκτέλεση και φωτογραφίες από τη Μίνα, το Be Good Be Cook και το bemycheese
Περισσότερα από τη Μίνα:

You May Also Like