Τούρτα παγωτό oreo, από τη Μίνα για όλους εμάς!

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Σήμερα έχουμε την τιμή και την απεριόριστη χαρά να φιλοξενούμε τη συνταγή ενός υπέροχου καλοκαιρινού γλυκού, στο οποίο δύσκολα αντιστέκεται κάποιος! Και λέω «υπέροχου γλυκού» γιατί το γνωρίζω από πρώτο χέρι καθώς το δοκίμασα, ενώ λέω ότι «έχουμε την τιμή» διότι η συνταγή προέρχεται από μια φίλη με εξαιρετικό ταλέντο σε μαγειρική και ζαχαροπλαστική…

Όταν εμφανίστηκε αυτή η καταπληκτική τούρτα Oreo στο τραπέζι νόμιζα ότι ήταν ζαχαροπλαστείου. Αφελώς βέβαια, καθώς γνωρίζω τη Μίνα, ωστόσο η παρουσίαση της τούρτας ήταν για να στολίζει βιτρίνα και γι’ αυτό ίσως μπερδεύτηκα.

Στη συνέχεια και αφού τελείωνα το 2ο κομμάτι (έχω στην οικογένεια έναν σε μόνιμη διατροφή!), άκουσα την υπόλοιπη παρέα να δίνει στη Μίνα συγχαρητήρια! Κάπου εκεί, ανάμεσα στη δροσιά του παγωτού και τη γλύκα του τριμμένου μπισκότου έδωσα και τα δικά μου συγχαρητήρια ενώ μετά συζητήσαμε κάποια «μυστικά» της συνταγής!!!

Ορίστε, φίλοι μου, η συνταγή και οι οδηγίες, αναλυτικά, για να δοκιμάσετε κι εσείς να την φτιάξετε και να κεράσετε την παρέα σας!

Τούρτα παγωτό oreo

(Για τσέρκι 20 -22 εκ)

Υλικά

2 πακέτα oreo

1 φλυτζάνι oreo  crumble

1 morfat (παγωμένη στο ψυγείο)

1 ζαχαρούχο (παγωμένο στο ψυγείο)

50 gr βούτυρο λιωμένο.

1 φλ. καφέ γάλα εβαπορέ.

👉Για τη βάση:

1 πακέτο oreo + 2 κ.σ oreo crumble. Τα θρυμματίζω πολύ καλά στο μπλέντερ.

Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο.

Απλώνω στη βάση και πατάω καλά με το κουτάλι.

Βάζω κατάψυξη.

👉Για το παγωτό:

Χτυπάω την παγωμένη μόρφατ στο μίξερ να αφρατέψει.

Προσθέτω το παγωμένο  ζαχαρούχο και το εβαπορέ.

Αδειάζω τη γέμιση από 1 πακέτο μπισκότα oreo και τη προσθέτω στο μείγμα.

Ανακατεύω καλά.

Θρυμματίζω με τα χέρια τα υπόλοιπα μπισκότα και τα ρίχνω στο μείγμα μαζί με το υπόλοιπο oreo crumble.

Ανακατεύω με τη σπάτουλα.

Βγάζω τη βάση μπισκότου από την κατάψυξη και αδειάζω πάνω το μείγμα μέσα στη φόρμα.

Τελειώνω την τούρτα με λίγο τριμμένο μπισκότο ή με λίγη σαντιγί και τριμμένο μπισκότο (όπως στις φωτό).

Βάζω κατάψυξη για 8- 10 ώρες τουλάχιστον.

Καλή απόλαυση!

Ευχαριστώ πολύ τη φίλη μου Μίνα για την παραχώρηση της συνταγής, των οδηγιών και των φωτογραφιών.

Μπορείτε να βρείτε τον προσωπικό της λογαριασμό εδώ (Instagram, Facebook) για περισσότερες μοναδικές δημιουργίες!

You May Also Like