Πώς φτιάχνω σκορδαλιά;

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Ήρθε η μέρα να φάμε μπακαλιάρο, να ζήσουμε την μέρα του Ευαγγελισμού.

Τι καλύτερο από μπακαλιάρο με σκορδαλιά;

Εσύ ξέρεις να φτιάχνεις; Για πάμε να δούμε.

Υλικά:

4-5 σκελίδες σκόρδο

4-5 βραστές πατάτες

100 ml ελαιόλαδο

1-2 κουταλιές ξίδι (ανάλογα με το πόσο ξινή θες τη σκορδαλιά)

Αλάτι και πιπέρι

Λίγο νερό

Εκτέλεση:

Βάλε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό και άφησέ τις να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Μετά, τις στραγγίζεις και τις λιώνεις με ένα πιρούνι ή με ένα ειδικό εργαλείο για πουρέ.

Στο μεταξύ, καθάρισε και λιώσε το σκόρδο. Αν το θέλεις πιο ήπιο, μπορείς να το τρίψεις στον τρίφτη ή να το ψιλοκόψεις πολύ καλά.

Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, βάλε τις στο μπολ και πρόσθεσε το λιωμένο σκόρδο. Ανακάτεψε καλά.

Σταδιακά ρίχνεις το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς για να γίνει η σκορδαλιά κρεμώδης και λεία.

Στη συνέχεια, βάλε το ξίδι και αλάτι για να φτιάξεις την ισχυρή γεύση. Αν θέλεις πιο έντονο ξίδι, βάλε περισσότερη ποσότητα.

Αν η σκορδαλιά σου είναι πολύ πηχτή, μπορείς να προσθέσεις λίγο νερό ή περισσότερο ελαιόλαδο για να την κάνεις πιο απαλή και κρεμώδη.

Σέρβιρε τη σκορδαλιά με ψωμί, τηγανιτές πατάτες, ή ως συνοδευτικό σε κρέας ή ψάρι.

You May Also Like