Αυτό που πρέπει να κάνεις σαν ταξιδιώτης γιατί πάνω απ’ όλα είσαι άνθρωπος

Όταν ετοιμάζεσαι να πας ένα ταξίδι έχεις υπερβολικό άγχος και υπερβολική χαρά μαζί που πολλές φορές απλώς δεν ξέρεις πώς να τα διαχειριστείς. Είσαι χαρούμενος που πας ταξίδι, ακόμη κι αν αυτό είναι για να γυρίσεις πίσω στη «βάση» σου τις γιορτές, αλλά είσαι και αγχωμένος μέχρι αν φτάσεις.

Να έχεις όλα τα έγγραφα που χρειάζονται αν πετάς με αεροπλάνο, να προλάβεις το ΚΤΕΛ, να προλάβεις το τρένο, το πλοίο. Είσαι μονίμως στο τρέξιμο και δεν βλέπεις μπροστά σου! Η αλήθεια είναι αυτή. Τρέχεις από εδώ, τρέχεις από εκεί πανικόβλητος λες κι αν αγχώνεσαι θα αλλάξει κάτι.

taksidi

Ξεχνάς κάτι βασικό. Να είσαι άνθρωπος. Τι εννοούμε με αυτό; Πόσες φορές δεν έχεις τρέξει να «κλέψεις» τη θέση από κάποιον; Κι ας ήταν έγκυος, κι ας ήταν μεγάλος σε ηλικία. Εσύ τον στόχο σου.

Πόσες φορές δεν έχεις σπρώξει κόσμο για να περάσεις; Πού πήγε η ευγένειά σου; Γιατί την άφησες σπίτι; Πόσες φορές δεν έχεις μπει μπροστά στην ουρά για το λεωφορείο, για να μπεις πρώτος και να πιάσεις θέση; Κι αν γίνεται να πιάσεις και τη θέση με το παράθυρο, να βολευτείς, να απλώσεις τα πράγματά σου.

Κι αν κάποιος σου κλέψει τη θέση στο λεωφορείο… εκεί να δεις τι γίνεται. Ποιοι τρόποι; Αφού έχεις δίκαιο. Αφού κάθεται στη θέση 5 και το εισιτήριο σου γράφει «θέση 5». Είναι δυνατόν;

Και τι σε νοιάζει η κοπέλα που προσπαθεί να βάλει τη βαλίτσα πάνω αλλά δεν φτάνει ή δεν μπορεί να τη σηκώσει; Πρόβλημά της σκέφτεσαι… Ίσως πεις «κρίμα η καημένη ζορίζεται», αλλά ούτε που σκέφτηκες να τη βοηθήσεις γιατί αυτό θα το κάνει κάποιος άλλος. Πάντα κάποιος άλλος, ποτέ εσύ που έχεις βολευτεί στη θεσούλα σου.

unnamed

Πόσες φορές έχεις γίνει μάρτυρας τέτοιων καταστάσεων και σε ποιες από αυτές ήσουν πρωταγωνιστής; Γι’ αυτό σου λέω… μην ξεχνάς να είσαι άνθρωπος πάνω από όλα. Να βοηθάς όταν κάποιος έχει ανάγκη ή να ρωτάς αν κάποιος θέλει βοήθεια.

Και θα τη βρεις κι εσύ τη θέση σου, και θα βολευτείς και το ταξίδι σου θα ξεκινήσει και θα είναι μοναδικό. Γιατί θα έχεις χαλαρώσει, θα έχεις τους τρόπους σου και την ευγένειά σου. Γιατί θα είσαι άνθρωπος.

Κλαούντια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *