Απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα με την πιο απλή μάσκα!

Τα μαύρα στίγματα είναι μία πολύ κοινή δερματική ατέλεια που εμφανίζεται κυρίως στην ζώνη Τ του προσώπου (μέτωπο, μύτη, πιγούνι) αλλά και σε διάφορα άλλα σημεία. Από τι προκαλούνται τα μαύρα στίγματα; Η βασική αιτία για τα μαύρα στίγματα είναι η παραγωγή υπερβολικής ποσότητας σμήγματος στο δέρμα. Το σμήγμα βοηθάει στο να λιπαίνονται τα μαλλιά και το δέρμα. Ωστόσο, όταν εκρήγνυται σε υπερβολική ποσότητα, παγιδεύεται στους πόρους του δέρματος και συσσωρεύεται εκεί με βακτήρια του δέρματος και νεκρά κύτταρα. Όταν το σμήγμα συσσωρεύεται στους πόρους, πιέζει την επιφάνεια του δέρματος προς τα έξω και οξειδώνεται! Έτσι δημιουργούνται τα μικρά μαύρα σημαδάκια στο δέρμα μας! Πώς απαλλαγόμαστε από αυτά με φυσικό τρόπο; Σου έχουμε μία μάσκα με πολύ απλά υλικά που σίγουρα έχεις στο σπίτι!

Τι θα χρειαστούμε:

1 αυγό

Χαρτοπετσέτες ή χαρτί υγείας

1 καθαρή πετσέτα

Τι κάνουμε:

Σε ένα μπολ σπάμε το αυγό και διαχωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι.
Αφού έχουμε πλύνει το πρόσωπο μας και το έχουμε σκουπίσει ώστε να είναι τελείως στεγνό, απλώνουμε το ασπράδι του αυγού στις περιοχές που έχουμε μαύρα στίγματα, κάνοντας μία λεπτή στρώση. Πολύ απαλά εφαρμόζουμε το χαρτί στις περιοχές που έχουμε αλείψει με το ασπράδι και το πιέζουμε ώστε να κολλήσει. Περιμένουμε να στεγνώσει.

Στη συνέχεια αλείφουμε μία δεύτερη στρώση με ασπράδι πάνω στο χαρτί και ξανακολλάμε ένα ακόμη κομμάτι χαρτί. Περιμένουμε να στεγνώσει καλά. Όταν η μάσκα ξεραθεί θα νιώσουμε το πρόσωπο μας να μας «τραβάει» λίγο. Τότε αφαιρούμε την μάσκα, καθαρίζουμε τυχόν υπολείμματα και απλώνουμε την ενυδατική μας κρέμα!

Eύη

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *