Το αποκαλυπτικό φόρεμα μοντέλου από το Ιράν στο Φεστιβάλ Καννών, κρύβει ένα πολιτικό μήνυμα.

Γράφει η Δήμητρα Δήμου. 

Τίποτα δεν ήταν τυχαίο, τουναντίον, το εντυπωσιακό μοντέλο από το Ιράν, Μαλάνγκα Τζαμπέρι, μαγνήτισε τα φλας στο Φεστιβάλ των Καννών όχι για το αποκαλυπτικό φόρεμα που αναδείκνυε τις τέλειες αναλογίες της αλλά κυρίως για τον σκοπό που το έκανε ιερό.

Το τελείωμα της μαύρης τουαλέτας με τις χρυσές λεπτομέρειες θύμισε κάτι σαν θηλιά και η Μαλάνγκα έστειλε με αυτό τον τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα στους μουλάδες…

Όπως μεταδίδουν το περιοδικό «Focus» αλλά και η εφημερίδα «Bild», το Ιρανικής καταγωγής μοντέλο έφτασε στο Φεστιβάλ των Καννών με ένα φόρεμα που έμοιαζε στο επάνω μέρος του με θηλιά προκειμένου να τραβήξει την προσοχή στις φρικτές εκτελέσεις που γίνονται στην ισλαμική χώρα. Δυστυχώς οι μεσαιωνικές εκτελέσεις στο Ιράν δεν έχουν τελειωμό καθώς δύο μέρες πριν το Φεστιβάλ των Καννών, στις 25/5, οι ιρανικές αρχές προχώρησαν στην εκτέλεση ενός άνδρα, μπροστά σε ένα πλήθος ανθρώπων καθώς ο ίδιος είχε κριθεί ένοχος για «διαφθορά επί της γης», το σοβαρότερο αδίκημα που προβλέπει ο ποινικός κώδικας.

Τα πλάνα που αναρτήθηκαν σε ιρανικούς ενημερωτικούς ιστότοπους δείχνουν ένα πλήθος το οποίο έχει συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την εκτέλεση. Οι αρχές κρατούν σε απόσταση το πλήθος, πίσω από μια ταινία ασφαλείας, ενώ οι εισαγγελείς απευθύνονται στους δημοσιογράφους.

Ο κατάδικος έχει δεμένα τα μάτια και στέκεται ανάμεσα σε δύο δήμιους με κουκούλες. Σε μια άλλη φωτογραφία εικονίζεται όρθιος πάνω σε μια καρέκλα, με μια θηλιά περασμένη στον λαιμό του. Στην αμέσως επόμενη, το πτώμα του κρέμεται από το σχοινί.

Η στιγμή του θανάτου του δεν υπάρχει σε κανένα πλάνο… Ήδη μέσα στο 2023 έχουν εκτελεστεί περισσότεροι από 200 άνθρωποι. Ευχόμαστε ολόψυχα, μετά την αποφασιστική αυτή κίνηση της Μαλάνγκα Τζαμπέρι, να μην ακούσουμε τα επόμενα εικοσιτετράωρα κάποια θλιβερή είδηση απόπειρας δολοφονίας ή ακόμη και γυναικοκτονίας, γιατί δυστυχώς, καταντούν να είναι σύνηθες τα φαινόμενα αυτά στη Μέση Ανατολή…

 

Φωτο: Επικαιρότητα, Το Κουτί Της Πανδώρας, ΤΑ ΝΕΑ

You May Also Like