Μια διαφορετική συνταγή για σήμερα… και μια γεύση από την Ινδική κουζίνα.. Το πιο χαρακτηριστικό πιάτο της Ινδικής κουζίνας είναι το κοτόπουλο με κάρυ .. μια συνταγή εύκολη..και ένα πιάτο το οποίο έχει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο..
Εμείς στο elenifourli.com εμπιστευόμαστε πάντα το κρεοπωλείο Κωνσταντίνος Φραγκόπουλος για τις πρώτες ύλες των συνταγών μας.. Έτσι και σήμερα το νόστιμο κοτόπουλο που χρησιμοποιούμε είναι από εκεί..
Εμπιστευόμαστε επίσης τον Άκη Πετρετζίκη για τις υπέροχες συνταγές που μας προσφέρει, αλλά και για τους εύκολους τρόπους που μας δίνει να φτιάξουμε τα πιο ξεχωριστά πιάτα..
Δείτε την συνταγή
Υλικά
Για το ρύζι
2 σακουλάκια ρύζι
1 κ.σ. κάρι κοφτή
αλάτι
πιπέρι
Για το κοτόπουλο
2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. κάρι (ανάλογα πόσο πικάντικο το θέλουμε)
χυμό από 2-3 λάιμ
120 γρ. σόγιας σως, light
50 γρ. κάσιους
300 γρ, νερό
1-2 κ.σ. μέλι
φρέσκο μαϊντανό, για το σερβίρισμα (ή κάποιο άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας)
Προετοιμασία
Για το ρύζι
Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε μέσα τα σακουλάκια από το ρύζι, το κάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το ρύζι να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Για το κοτόπουλο
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και το βάζουμε σε ένα μπολ με το κορν φλάουρ, το κάρι και τον χυμό από 1-2 λάιμ. Αναμειγνύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστεί για λίγο (Σε αυτό το σημείο μπορούμε να το αφήσουμε στο ψυγείο μέχρι και για 2 ημέρες).
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι αντικολλητικό, λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Βάζουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές (περίπου 5 λεπτά).
Προσθέτουμε τα κάσιους, τη σόγια, το νερό και τον χυμό από λάιμ.
Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα από μόνη της αλλά τη βοηθάμε ανακατεύοντας με ένα κουτάλι για περίπου 4-5 λεπτά.
Στο τέλος, εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το μέλι, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε το ρύζι σε ένα πιάτο με το κοτόπουλο και με φέτες λάιμ.
Tip
Το μέλι το ρίχνουμε στο τέλος γιατί αλλιώς δεν θα δέσει η σάλτσα μας!
ΥΓ. Στο elenifourli.com θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία από τις αγαπημένες σας συνταγές..
Ελένη ♥♥