Αυτό που πρέπει να κάνεις για να μη μείνεις χωρίς χρήματα τέλη του μήνα!

Eντάξει, όλοι έχουμε αυτό το πρόβλημα. Στις αρχές του μήνα που μπαίνει ο μισθός, είμαστε όλοι χαρούμενοι και σπαταλάμε τα χρήματά μας σαν να παίρνουμε, πολλά, πάρα πολλά χρήματα. Τακτοποιούμε όλους τους λογαριασμούς και μετά σπαταλάμε τα λεφτά μας…. πού τα σπαταλάμε;;;

Αυτό αναρωτιόμαστε στο τέλος του μήνα που ξεμένουμε από χρήματα. Αρχικά, εσύ που έχεις μείνει με αυτήν την πικρή γεύση να σου πούμε πως δεν είσαι ο μόνος. Συμβαίνει και σε άλλους.

Το θέμα είναι να μπορείς να κάνεις σωστή διαχείρισης για να μην νιώθεις στριμωγμένος στο τέλος του μήνα και δεν μπορείς να βγεις από το σπίτι σου (αν και να σημειώσω εδώ πως υπάρχουν και πολλά free πράγματα που μπορείς να κάνεις για να περάσεις καλά).

Αφού, λοιπόν, αναρωτιέσαι πως ξόδεψες τον μισθό σου (καλά, δεν είναι και τόσο δύσκολο στην Ελλάδα…), τότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να καταγράφεις πόσα ξόδεψες και πού.

Αν δεν σου αρέσει να κρατάς σημειώσεις σε ένα μπλοκάκι κάθε λίγο και λιγάκι,τότε μπορείς να κατεβάσεις ένα app και να δεις πόσα ξοδέψεις και πού, ανάλογα με το συνολικό budget σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να έχεις περισσότερο τον έλεγχο και να δεις τις περιττές σπατάλες που θα μπορούσες να είχες γλιτώσει.

Τον επόμενο μήνα, θα δεις πού σου φεύγουν τα περισσότερα χρήματα και από πού μπορείς να κόψεις.

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *