Γράφει η Εύα Καλαβρή.
Τι γίνεται με τα παιδικά πάρτι;;; Είμαι πολύ μπερδεμένη τις τελευταίες μέρες και δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω!
Πλησιάζουν τα γενέθλια του μικρού και ψάχνω να βρω μία ιδέα να μπορέσει να γιορτάσει με τους φίλους του με το μικρότερο δυνατό ρίσκο. Και η εξίσωση είναι δύσκολη: είναι χειμώνας, ο καιρός απρόβλεπτος, στο σπίτι θα πρέπει να περιορίσουμε τους καλεσμένους, σε άλλο χώρο π.χ. παιδότοπο οι περισσότεροι αισθάνονται ανασφάλεια, σε άλλους κλειστούς χώρους δεν ξέρω τι ισχύει (εμβολιασμός – μάσκες), αν μαζευόμασταν κάπου έξω θα πρέπει να έχουμε σύμμαχο τον καιρό και γενικά όπως καταλάβατε δεν καταλήγω πουθενά!
Θυμάμαι την περίοδο πριν ξεσπάσει η πανδημία, σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο είχαμε πρόσκληση για κάποιο παιδικό πάρτι. Εκείνη την περίοδο, ακόμα και το χειμώνα, ήταν πολύ δύσκολο να βρεις διαθεσιμότητα σε παιδότοπο, ενώ συχνά γίνονταν τρία και τέσσερα πάρτι γενεθλίων μαζί την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο! Δεν ξέρω αν αυτές οι εποχές θα επιστρέψουν ξανά (δεν ήταν και ό, τι καλύτερο), πάντως τελευταία και δειλά δειλά γίνονται κάποια πάρτι με λιγότερο κόσμο και πιο “μαζεμένα”.
Αν το σκεφτεί κανείς δηλαδή, η διαδρομή ήταν από το ένα άκρο (υπεράριθμα πάρτι σε κλειστούς χώρους) στο άλλο άκρο (καθόλου πάρτι ή ακόμα και διαδικτυακά γενέθλια μέσω skype)!
Θέλουμε τα παιδιά μας κοινωνικοποιημένα, πρέπει να τους καλλιεργούμε την υπευθυνότητα και όχι το φόβο, θέλουμε να επιστρέψουμε όλοι σε μια κανονικότητα, ωστόσο τα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να είναι προσεκτικά καθώς δε φαίνεται να υπάρχει ύφεση της πανδημίας. Από την άλλη πλευρά, τα μικρά παιδάκια έχουν ήδη χάσει πολλά τα τελευταία δύο χρόνια. Την ημέρα των γενεθλίων τους νιώθουν πρωταγωνιστές, κάνουν σχέδια για το θέμα, την τούρτα, τη διακόσμηση και βιώνουν μεγάλη απογοήτευση όταν χρειάζεται να θυσιάσουν τα σχέδιά τους στο βωμό της πανδημίας (και για 2η ή 3η συνεχόμενη χρονιά!).
Ψάχνω λοιπόν μία χρυσή τομή ή το θάρρος να πάρω μία απόφαση και να την υποστηρίξω, γνωρίζοντας τις πιθανές συνέπειες. Φίλες και φίλοι μπορείτε ελεύθερα να μου προτείνετε τις ιδέες σας. Εσείς τι θα κάνατε; Πηγαίνετε σε παιδικά πάρτι τελευταία; Έχετε διοργανώσει εσείς κάποιο; Και πώς πήγε; Στείλτε μου τις προτάσεις και τις εμπειρίες σας από χειμωνιάτικα “παιδικά πάρτι εν μέσω πανδημίας”! Θα με βοηθήσετε πολύ!
Να έχετε μια υπέροχη μέρα!