Δεν χρειάζεται να είσαι vegan για να απολαύσεις τα ωραιότερα μπισκότα βρώμης

Γράφει η Ελένη Φούρλη.

Όλοι μα όλοι λατρεύουν τα σπιτικά μπισκότα.. Άντε εγώ ίσως λίγο παραπάνω.. Αν και δεν είμαι vegan τα συγκεκριμένα μπισκότα θα τα έτρωγα με πολύ μεγάλη χαρά .. και εδώ που τα λέμε δεν χρειάζεται να είναι κάποιος vegan για να τα απολαύσει.

Υπάρχει ελάχιστη διαφορά μεταξύ των μπισκότων που παρασκευάζονται με γάλα, αυγά και βούτυρο και εκείνων που φτιάχνονται με βότανα, μη γαλακτοκομικά προϊόντα, υποκατάστατα αυγών και μαργαρίνης.. οπότε σας προτείνω να τα δοκιμάσετε και δεν θα καταλάβετε την διαφορά..

Πάμε να τα φτιάξουμε και να μοσχοβολήσει το σπίτι..

Θα χρειαστούμε:

3/4 φλ. μαργαρίνη ( για vegan)

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας βανίλια

1/2 φλιτζάνι γάλα σόγιας

1 φλιτζάνι αλεύρι

1/2 κουταλάκι σόδα μαγειρικής

½ κ.γ αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)

1 φλιτζάνι σταφίδες

3 φλ. βρώμη

Προετοιμασία

Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, τη μαργαρίνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα ωραίο μίγμα.

Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα σόγιας και ανακατέψτε καλά.

Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθούν καλά.

Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη.. Θα γίνει παχιά.. μην την φοβηθείτε..

Ψήστε τα μπισκότα βρώμης για 12-15 λεπτά. Τα μπισκότα θα είναι ακόμα ελαφρώς μαλακά..

Δοκιμάστε τα!!!

You May Also Like