Διατηρήστε όλη την ημέρα το άρωμα σας

«Το άρωμα μιας γυναίκας αποκαλύπτει περισσότερα και από τον γραφικό της χαρακτήρα» έλεγε ο Christian Dior και δε μένει παρά να συμφωνήσουμε και όχι μόνο αυτό.

Παρακάτω σας προτείνουμε ορισμένους για να κρατάει το άρωμα σας από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Πρώτον, εφάρμοσε το άρωμα ή την κολόνια σου λίγο μετά το μπάνιο, όπου θα έχεις χρησιμοποιήσει ουδέτερο αφρόλουτρο, όταν οι πόροι του σώματός σου είναι ακόμα ανοιχτοί.

Δεύτερον, μη ψεκάζεις  το  άρωμα σε ξηρό δέρμα, γιατί έχει την τάση να εξατμίζεται πιο γρήγορα όταν βρίσκεται πάνω σε ξηρή επιφάνεια. Όσο πιο ενυδατωμένη είναι η επιδερμίδα σου τόσο περισσότερο θα διαρκέσει το άρωμά σου. Ένας τέλειος τρόπος για να μυρίζεις υπέροχα όλη μέρα είναι να εφαρμόσεις στα σημεία που θα ψεκάσεις την κολόνια ή το άρωμά σου λίγη βαζελίνη.

Τρίτον, ψέκαζε το άρωμά σου από 15 εκ. μακριά.

Τέταρτον, αν θες να έχει περισσότερη διάρκεια το άρωμά σου, τότε μην τρίβεις τα σημεία που το ψεκάζεις. Γιατί; Μα φυσικά γιατί όταν τρίβεις το άρωμά σου διασπώνται τα μόριά του και μειώνεται η μυρωδιά και η διάρκειά του.

perfume-called-toilet-water_27b01208d59d5cc5Πέμπτον, ψέκασε το άρωμά σου στις θερμές περιοχές του σώματός σου, όπως για παράδειγμα στο λαιμό, στο εσωτερικό του αγκώνα, στο εσωτερικό του καρπού και πίσω από τα γόνατα.

Έκτον, πάρε μια μεγάλη ποσότητα βαμβακιού και ψέκασε πάνω του λίγη ποσότητα από την κολόνια ή το άρωμά σου. Τοποθέτησέ το στην ντουλάπα σου πολύ κοντά στα ρούχα σου και θα δεις πόσο θα μοσχοβολούν όταν τα φορέσεις.

perfumebodaΈβδομον, μην αποθηκεύεις το άρωμά σου σε σημεία που το βλέπει ο ήλιος. Προτίμησε τα σκοτεινά και δροσερά μέρη. Μην το βάζεις στο ψυγείο, καθώς καταστρέφεται η σύνθεσή του. Φρόντιζε μετά από κάθε χρήση να το σφραγίζεις καλά!

Όγδοον φυλάξτε τα πιο βαριά και πικάντικα αρώματα για τις βραδινές σας εξόδους, ενώ το πρωί προτιμήστε τις πιο ανάλαφρες μυρωδιές. Αν, πάλι, δεν μπορείτε να αποχωριστείτε την αγαπημένη σας πικάντικη μυρωδιά ούτε λεπτό, τότε το πρωί τουλάχιστον μπορείτε να το αντικαταστήσετε με την αρωματική λοσιόν της αντίστοιχης σειράς.

o-41958Τέλος. κάτι που δεν πρέπει να αγνοούμε είναι ότι συνηθίζουμε σιγά σιγά το άρωμά μας και το μυρίζουμε όλο και λιγότερο. Αυτό δεν σημαίνει ότι αρχίζουμε να ψεκάζουμε όλο και περισσότερο. Η ποσότητα πρέπει να παραμένει πάντα η ίδια.

You May Also Like