Είσαι vegetarian; Γεμιστά χωρίς κιμά!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Έχεις βαρεθεί να τρως κρέας; Θέλεις να κάνεις αποτοξίνωση; Σου αρέσουν και τα ζαρζαβατικά;  Τότε επίλεξε για μεσημεριανό γεμιστά ορφανά, για απόλαυση!

Με λίγες ντομάτες, λίγες πιπεριές και ριζάκι, κάνεις πεντανόστιμες συνταγές!

Υλικά:

5 ντομάτες

5 πράσινες πιπεριές

2-3 κόκκινες πιπεριές

17-20 κουταλιές ρύζι

Αλάτι, πιπέρι

Σκόρδο (κατά βούληση)

1 κύβο λαχανικών

1 κρεμμύδι

Πάπρικα

1 κουταλιά πελτέ

150 ml σάλτσα ντομάτας

1/2 ποτήρι νερό

2 πατάτες

Εκτέλεση

  1. Αδειάζουμε τις ντομάτες μας με ένα κουτάλι
  2. Κρατάμε το εσωτερικό
  3. Το ίδιο και με τις πιπεριές, χωρίς να κρατήσουμε το εσωτερικό και τα αλατίζουμε.
  4. Προσπαθούμε να κόψουμε τα καπάκια ομοιόμορφα
  5. Πολτοποιούμε το εσωτερικό της ντομάτας μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο
  6. Βάζουμε το μείγμα με τις ντομάτες σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το ρύζι μια κουταλιά πελτέ και 150 ml σάλτσα ντομάτας, την πάπρικα με το κύβο λαχανικών και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε 3-4 λεπτά και κλείνουμε το μάτι.
  7. Γεμίζουμε με 2-3 κουταλιές κάθε γεμιστό.
  8. Στο ταψί έχουμε βάλει λάδι και στρώνουμε τα γεμιστά.
  9. Κόβουμε και δύο πατάτες, τις αλατίζουμε και αδειάζουμε ό,τι περισσέψει από τη γέμιση στο ταψί με μισό ποτήρι νερό.
  10. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς 30 λεπτά σκεπασμένο και άλλα τόσα ξεσκέπαστο.

Έτοιμες!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *