Ένα πολύ σκληρό μέτρο για τους ηλικιωμένους..

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 χρονών φτάνουν τους 580.000 ενώ μόνο 60.000 έχουν κάνει και την 3η δόση η οποία είναι καθοριστική και θα γίνει υποχρεωτική τουλάχιστον γι αυτές τις ηλικίες.

Μπροστά στο φόβο των εξελίξεων με τις διάφορες μεταλλάξεις του ιού covid-19.. ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ένα κατά τη γνώμη μου σκληρό μέτρο για τους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους.. άνω των 60. Τους επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό.. αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μήνα.

Καταρχάς είναι πολύ στενάχωρο το γεγονός ότι οι ηλικιωμένοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν.. πιστεύοντας περισσότερο της σειρήνες των αντιεμβολιαστών παρά τις επιστημονικές νουθεσίες. Ωστόσο.. είναι δικαίωμά τους.. Τους δόθηκε επιπλέον όταν ειπώθηκε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός.

Τους δόθηκε αλλά λίγο λίγο το παίρνει πίσω το επίσημο κράτος. Τους έκοψε πολλές από τις καθημερινές τους συνήθειες.. τους επέβαλε συχνό έλεγχο rapid test.. και σήμερα.. με μια ασυνήθιστα επιθετική κίνηση.. τους επιβάλει τον εμβολιασμό βάζοντας χέρι στις συντάξεις τους.. Εξάλλου από εκεί μπορεί το κράτος δίχως κόπο και κόστος να εισπράξει το πρόστιμο..

Όπως γράφω και στη φωτογραφία.. πρόκειται για ένα πρόστιμο αγάπης. Αυτό ναι.. αλλά για όσους συνταξιούχους ζουν άνετα και η εν λόγω τιμωρία δεν επιτίθεται κατά της ζωής τους. Για να δούμε όμως και τον παππού ή τη γιαγιά η οποία ζει σε ένα χωριουδάκι και λαμβάνει σύνταξη 400 ευρώ; Τι να πρωτοπληρώσει; Τη ΔΕΗ; Τη θέρμανση; Τους άλλους λογαριασμούς; Τα φάρμακα; Ή το πρόστιμο;

Η απάντηση λέει ότι «ας πάνε να εμβολιαστούν».. Κι εγώ λέω.. «γιατί δεν τους δένουμε να τους εμβολιάσουμε με το ζόρι να τελειώνουμε;» Λέω επίσης «γιατί δεν το κάνουμε γενικά για να ξεμπερδεύουμε με τον covid;»

Προσωπική άποψη ότι βρισκόμαστε σε λάθος δρόμο.. και για να προλάβω ορισμένους.. «ναι είμαι εμβολιασμένη και με 3η δόση. Τους γονείς μου φυσικά τους έπεισα με το καλό γιατί τους σέβομαι και σέβομαι ακόμα κι αυτή την ακατανόητη για εμένα θέση περί αντιεμβολιασμού»..

Σκληρό το μέτρο.. και προσβλητικό για τους ανθρώπους αυτούς..

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *