Αγκινάρες γεμιστές με κους κους!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Μπορεί τα λαδερά να μην είναι αγαπημένα σας, όμως σίγουρα πρέπει να τα εντάξετε στην ρουτίνα της κουζίνας σας, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Ο οργανισμός μας έχει μεγάλη ανάγκη από όσπρια και λαχανικά και τι καλύτερο, από το να έχετε εύκολες, ωραίες συνταγές στο τραπέζι σας!

Οι αγκινάρες είναι δύσκολες στο καθάρισμα, γευστικότατες όμως και εύκολες στο μαγείρεμα!

Πάμε να φτιάξουμε αγκινάρες γεμιστές με κους κους;

Τι θα χρειαστείς;

Υλικά:

8 αγκινάρες

100 γρ. φέτα

2 χούφτες κους κους λαχανικών

Ελαιόλαδο

Λιναρόσπορο

Κουρκουμά

Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε για 5 λεπτά τις αγκινάρες, ρίχνουμε νερό και λίγο ελαιόλαδο και σκεπάζουμε να βράσουν.

Αφού μαλακώσουν αρκετά και έχουν πιεί αρκετά το νερό, ρίχνουμε τη φέτα σε κυβάκια.

Αφού μαλακώσει η φέτα και δημιουργηθεί σάλτσα, προσθέτουμε το κους κους, νερό ώστε να βράσει για 15 λεπτά, λίγο αλάτι, κουρκουμά και λιναρόσπορο.

Αφού πήξει η σάλτσα αφαιρούμε απ’ τη φωτιά, απλώνουμε σε πιατέλα τις αγκινάρες και γεμίζουμε με το κους κους.

Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε.

Έτοιμες!

You May Also Like