Ένα σκυλάκι που αγαπά πολύ τα παιδιά… και δεν μαδάει..

Πολλοί από εσάς και μόνο στην ιδέα ότι θα είχατε ένα σκυλάκι μέσα στο σπίτι βγάζετε καντήλες.. Και τι θα γίνει με τις τρίχες;;; Λένε οι περισσότεροι… Εντάξει υπάρχουν λύσεις και για αυτό… αλλά δεν θα σταθώ εδώ.. Εφόσον σας ενοχλεί κάτι τέτοιο είναι απόλυτα σεβαστό.. και δεν θα προσπαθήσω να σας πείσω για το αντίθετο..

Υπάρχουν όμως και ράτσες σκυλιών που δεν μαδάνε.. και αγαπάνε πολύ και τα παιδιά… για παράδειγμα τα κανίς..

Υπάρχουν τρείς βασικοί τύποι κανίς, το μεγάλο που έχει ύψος από 45 έως 60 εκατοστά, το μεσαίο μέγεθος που έχει ύψος από 35 έως 45 εκ και η μινιατούρα που έχει ύψος από 28 έως 35 εκ. Το σώμα του είναι δυνατό και μυώδες..  Το τρίχωμά του είναι λεπτής υφής, σγουρό, ελαστικό και παχύ, με ομοιόμορφο μήκος. Δεν μαδάει και είναι εύκολο στην περιποίηση..

Τα χρώματά του είναι το άσπρο, μαύρο, καφέ και γκρι.

Τα κανίς είναι ενεργητικά, δραστήρια, εξαιρετικά πιστά, πρόθυμα για μάθηση, έχουν πολύ υψηλό δείκτη ευφυίας, είναι φιλικά και περήφανα σκυλιά. Εκπαιδεύονται εύκολα, ειδικά όταν η εκπαίδευση γίνεται σαν παιχνίδι. Είναι υπομονετικά, αγαπούν πολύ τα παιδιά και μπορεί να παίζουν άφοβα μαζί τους..

Και βέβαια αυτό που λέω πάντα.. τα κατοικίδια δεν είναι παιχνίδια.. Δεν αφήνουμε τα παιδιά μας να τα ταλαιπωρούν.. αλλά ούτε και τα ‘’πετάμε’’ μετά από λίγο καιρό…

 

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *