Ερωτεύτηκες γιατί…

Έρωτας ..ένα μοναδικό κι όμορφο συναίσθημα .Εδώ ,δε χωράει καμία λογική κι αυτό που επικρατεί τελικά δεν είναι τίποτε άλλο ,παρά μόνο η λογική της καρδιάς. Γνώρισες έναν άνθρωπο ,ένιωσες κάτι ξεχωριστό είτε με την πρώτη ματιά ,είτε στην πορεία ,είτε ξαφνικά κι απρογραμμάτιστα ,χωρίς καν να σου είχε περάσει από το μυαλό. Το αισθάνεσαι ,νιώθεις τον έρωτα να σου έχει χτυπήσει την πόρτα. Γιατί όμως ερωτεύτηκες αυτόν ή αυτή που σου έκλεψε την καρδιά; Tι ναι αυτό που σε κάνει να ερωτεύεσαι τον άλλον;

Aρχικά, αυτό που μας τραβάει μπορεί να είναι η εξωτερική όψη. Οι πρώτοι πρωταγωνιστές είναι τα μάτια εξάλλου. Βλέπεις μάτια ,βλέμμα ,χαμόγελο ,γενικότερα την παρουσία του άλλου. Αν σου κεντρίσει το ενδιαφέρον ,στο κέντρισε. Ένας άλλος παράγοντας για να νιώσεις πολύ κοντά με τον άλλον ,είναι η χημεία. Που επικοινωνείτε ακόμα και με τη σιωπή ,που συνεννοείστε με ένα βλέμμα κι αυτό είναι αρκετό.

Ακόμη ,απλά ξαφνικά χωρίς λόγο και αιτία ερωτεύτηκες και δεν υπάρχει εξήγηση. Κάτι απλώς σας έφερε κοντά. Ο άλλος ανταποκρίνεται σε αυτά που θες .Μπορεί να διακρίνεται για την τρυφερότητα ,το ρομαντισμό και τη γλυκιά συμπεριφορά απέναντί σου.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι ,αισθάνεσαι χαρά μέσα σου και ο άλλος είναι δίπλα σου σε κάθε δύσκολη στιγμή. Σου βγάζει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου ,σε βελτιώνει ,σε εξελίσσει. Είσαι αγχώδης ,σε ηρεμεί , νιώθεις ότι σε ισορροπεί .Σε συμπληρώνει ,αυτό που δεν έχει το έχεις και το αντίστροφο. Δηλαδή , είστε μαζί και γεμίζετε ο ένας τον άλλον. Μέχρι και το πιο αρνητικό χαρακτηριστικό το βλέπεις ωραίο. Ερωτεύτηκες το ότι σε προσέχει ,σε φροντίζει ,σε ξυπνά με την πιο όμορφη καλημέρα .

Σε θαυμάζει ,χαίρεστε μαζί σε σημαντικές για σας στιγμές και περιστάσεις . Επίσης ,μια σημαντική αιτία για να ερωτευτείς ,είναι να σέβεται το άλλο σου μισό τα όνειρά σου. Να είναι εκεί για σένα και να σε στηρίζει. Ακόμη κι αν τσακωθείτε και διαφωνήσετε και για το πιο ασήμαντο θέμα ,υπάρχει η διάθεση πάντα να τα βρείτε και να συζητήσετε.

Όταν είστε μαζί ,περνά γρήγορα ο χρόνος και δυσκολεύεστε να αποχωρίζεστε ο ένας τον άλλον. Ανοίγεσαι σε αυτόν που ερωτεύεσαι ,αισθάνεσαι ελεύθερος και απελευθερωμένος μαζί. Το άγγιγμα ,το φιλί η μεταξύ σας επαφή , σας κάνει να έρχεστε ακόμη πιο πολύ κοντά.

Ερωτεύτηκες για πολλούς λόγους λοιπόν .Κάθε φορά μέσα σου γνωρίζεις γιατί συνέβη αυτό. Γιατί το άλλο άτομο κέρδισε την καρδιά σου και την κάνει να χτυπά πιο δυνατά. Παρόλα αυτά, μπορεί κάποιες φορές να ερωτευτούμε γι αυτό που νομίζουμε ότι είναι ο άλλος και τον πλάθουμε στο μυαλό μας όπως θέλουμε. Ή συνειδητοποιούμε αργότερα πως δεν είδαμε καλά τι είναι η άλλη πλευρά κι αναρωτιόμαστε .

Όμως, δεν υπάρχει κάτι παράλογο σε αυτό. Συνηθίζεται κάποιες φορές , να κάνουμε αυτόματα θετικές επεξεργασίες για το χαρακτήρα του άλλου και του προσδίδουμε αυτά που θα θέλαμε να έχει. Γι’ αυτό ο έρωτας είναι  όμορφος και ουσιώδης, αν βασίζεται στον πραγματικό χαρακτήρα και όχι στο φανταστικό. Που προκύπτει ,αφού  γνωρίσεις τον άνθρωπό σου  και δεις ότι, σου δίνει αυτά που επιθυμείς.

Αγνή Λάμπρου

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *