Eσύ έχεις δοκιμάσει vegeterian burger;

Όταν ακούμε τη λέξη burger στο μυαλό μας έρχονται λαχταριστά ψωμάκια με μπιφτέκι από κιμά! Ωστόσο, όσο εξελίσσονται οι κουζίνες και οι γεύσεις, είναι πιθανό να δούμε τα αγαπημένα μας burger σε διάφορες παραλλαγές! Το vegeterian burger που σου έχουμε σήμερα είναι μία από αυτές! Και μην νομίζεις ότι υστερεί σε γεύση! Κάθε άλλο! Θα σε εκπλήξει με τη νοστιμιά του!

Yλικά

Για το μπιφτέκι

250 γρ. κριθαράκι, μέτριο
αλάτι
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
600 γρ. γάλα
1 κ.σ. μουστάρδα, σε σκόνη
350 γρ. τσένταρ, τριμμένο
1 κ.σ. θυμάρι
πιπέρι

Για το πανάρισμα

100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 αβγά, μεσαία
100 γρ. πάνκο
200 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σύνθεση

6 ψωμάκια για burger
60 γρ. σπιτική κέτσαπ
100 γρ. μανιτάρια champignon, ψημένα
1 ντομάτα
60 γρ. σπιτική μαγιονέζα
6 φύλλα μαρουλιού

Εκτέλεση

Για το μπιφτέκι

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, το κριθαράκι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να απορροφηθεί όλο.
Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα μέχρι να δέσει και πάρει μια βράση.
Βάζουμε τη μουστάρδα, το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κριθαράκι, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Απλώνουμε σε ένα ταψί 25×32 εκ. καλύπτουμε με μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλη την επιφάνεια του μείγματος και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σφίξει.
Κόβουμε το μείγμα με κουπ-πατ 10 εκ. σε 6 κύκλους έτσι ώστε να έχουμε 6 μπιφτέκια από κριθαράκι.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Περνάμε κάθε μπιφτέκι από το αλεύρι, τα αβγά, το πάνκο και τα βάζουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε σε δόσεις, 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα μπιφτέκια και αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σύνθεση

Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια και μοιράζουμε την κέτσαπ, τα μανιτάρια, τα μπιφτέκια, φέτες από τη ντομάτα, τη μαγιονέζα, τα φύλλα μαρουλιού και σερβίρουμε.

 

 

(πηγή: akispetretzikis.com)

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *