Εύκολη γέμιση για την γαλοπούλα σας με μανιτάρια!

Έφτασε η ώρα να φτιάξετε την γαλοπούλα σας και να ευχαριστήσετε τους αγαπημένους σας.

Για όσες φτιάχνουν κάθε χρόνο εμείς έχουμε φέτος να προτείνουμε μια γέμιση λίγο διαφορετική!

Για όσες θα φτιάξουν πρώτη φορά, αυτή η συνταγή θα είναι ιδανική, αφού είναι πραγματικά πολύ εύκολη και μπορεί να γεμίσει μια γαλοπούλα μέχρι 6 κιλά!

Τι θα χρειαστούμε;

1,5 κούπα ρύζι

1 μέτριο κρεμμύδι

500 gr μανιτάρια πλευρώτους

τα συκωτάκια της γαλοπούλας

μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι

1/2 κούπα λάδι

1 κούπα κρασί λευκό

άνηθος

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα ψιλοκομμένα συκωτάκια και μόλις πιούν τα υγρά τους τα σβήνουμε με το κρασί.

Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε 1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο και το ρύζι, προσθέτουμε 2 κούπες νερό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να το πιεί.

Μόλις σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε τον άνηθο. Το αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τη γαλοπούλα.

Στρώστε το τραπέζι σας και περιμένετε να υποδεχτείτε τους αγαπημένους σας!

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *