Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Σου αρέσει το ψωμί και θα ήθελες να μάθεις να ζυμώνεις όπως η… γιαγιά σου;
Θέλεις να δίνεις στο παιδί σου φρέσκο σπιτικό ψωμί;
Σου έχουμε μια ωραία συνταγή που μπορείς να την κάνεις εύκολα και γρήγορα και να έχεις τραγανές φέτες στο τραπέζι σου καθημερινά!
Πάμε να την δούμε!
Τι θα χρειαστείς;
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 γρ. μαγιά ξερή
250 ml νερό χλιαρό
0,25 κ.γ.ζάχαρη
0,5 κ.γ.αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη, το μισό νερό και 3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι.
Αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε στο μπολ το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αν δυσκολευόμαστε μέσα στο μπολ, μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Την ζυμώνουμε άλλα 1-2 λεπτά και την χωρίζουμε στα δύο. Πλάθουμε με τα χέρια μας δύο φραντζόλες και τις τοποθετούμε σε ταψί φούρνου που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
Αφήνουμε το ψωμί να φουσκώσει σε ζεστό μέρος του σπιτιού για περίπου 1 ώρα.
Βρέχουμε τις φραντζόλες ελαφρώς, τις χαράζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά.
Αν μας αρέσει η πολύ τραγανή κόρα, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς τα τελευταία 5-7 λεπτά.
Είσαι έτοιμη να απολαύσεις το γεύμα σου με μια φρέσκια, ζεστή και τραγανή φέτα ψωμί!