Φτιάχνουμε παγωτό στρατσιατέλλα με πανεύκολη ιταλική συνταγή!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Ήρθε η ώρα για παγωτάκι σιγά σιγά και εμείς ψάχνουμε εύκολες συνταγές, αφού ποια δεν θέλει να ευχαριστεί τους δικούς της ανθρώπους;

Το απόλυτο ιταλικό παγωτό, το παγωτό stracciatella δεν θα δυσαρεστήσει σίγουρα κανέναν και φυσικά θα τους αρέσει πολύ, αφού θα το έχεις φτιάξει με μεράκι!

Πάμε να δούμε τι χρειάζεστε;

Υλικά:

100 gr κουβερτούρα 65% κακάο
400 gr ζαχαρούχο
400 gr γάλα εβαπορέ
650 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Εκτέλεση:

Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μαλακή σαντιγί.

Έπειτα ρίχνουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε ίσα ίσα να ενσωματωθεί με την κρέμα γάλακτος.

Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το εβαπορέ σιγά σιγά σε μορφή κλωστής.

Τέλος με ένα πίλνερ θα αφαιρέσουμε φλούδες από μια κουβερτούρα 65% κακάο! ενσωματώνουμε προσεκτικά με μια μαρίζ για να μην χάσουμε τον όγκο!

Αποθηκεύουμε σε ένα ταπερ με χωρητικότητα 3 λίτρα με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες.

Έτοιμες!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *