Είναι σίγουρα ο πιο υγιεινός τρόπος για να τρώμε τα αυγά μας… Άσχετα αν εγώ προσωπικά δεν τα έχω πετύχει ποτέ.. Γιατί η αλήθεια είναι ότι ακούγεται εύκολο… Βράζουμε νερό.. ρίχνουμε μέσα το αυγό και τέλος…Ναι καλά δεν πετυχαίνει πάντα..
Πάμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να πετύχουμε το τέλειο αυγό ποσέ..
Το αυγό πρέπει να είναι φρέσκο
Σε αντίθεση με το βραστό, το οποίο αν είναι μερικών ημερών γίνεται καλύτερο και ξεφλουδίζεται πιο εύκολα, το αυγό ποσέ πρέπει να είναι φρεκότατο. Όσο πιο φρέσκο, τόσο το καλύτερο. Όσο πιο πολλές ημέρες έχει μείνει στο ψυγείο σας το αυγό, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να διαλυθεί.
Η σωστή ποσότητα νερού
Δεν χρειάζεται να γεμίσετε την κατσαρόλα σας με νερό. Βαλτέ τόσο όσο χρειάζεται για να καλυφθεί το αυγό σας και λιγάκι παραπάνω. Το πολύ νερό, παρασύρει προς τον πάτο τον κρόκο που είναι πιο βαρύς και έτσι τα ασπράδια αρχίζουν και διαλύονται με αποτέλεσμα αντί για ποσέ να φτιάξετε μια σούπα.
Προσθέστε ξύδι
Πριν βράσει το νερό προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ξύδι .Βράστε και χαμηλώστε τη φωτιά, ώστε να σταματήσουν οι μπουρμπουλήθρες του βρασμού. Στη συνέχεια αφού έχετε σπασει το αυγό μέσα σε μια κούπα, ρίξτε το μέσα στην κατσαρόλα.
Ο χρόνος
Για να ψηθεί σωστά το αυγό σας χρειάζεται ακριβώς 4 λεπτά με το νερό να σιγοβράζει. Ακόμα και 30 δευτερόλεπτα παραπάνω, μπορεί να χαλάσουν την κρόκο σας. Μόλις είναι έτοιμο, χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα και βάλτε το πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Ο σωστός αριθμός των αυγών
Ποτέ μην προσπαθήσετε να βάλετε πάνω από 2-3 αυγά στην ίδια κατσαρόλα. Όχι μόνο γιατί θα συγκρουστούν μεταξύ τους, αλλά γιατί τα περισσότερα αυγά θα ρίξουν τη θερμοκρασία του νερού με αποτέλεσμα να επηρεάσουν το σωστό μαγείρεμα.
(Photos pixabay.com)
Ελένη ♥♥