Ο καιρός άλλαξε και ήρθε η ώρα για τα ζεστά μας φαγητά! Το συγκεκριμένο φαγητό νόμιζα δεν θα μου αρέσει, μέχρι που το μαγείρεψε εκπληκτικά η καλύτερή μου φίλη και από τότε, όποτε έχει κρύο το φτιάχνω φανατικά!
Λέγεται γαλλική κρεμμυδόσουπα και έχει απίστευτη γεύση! Και το κρεμμύδι δεν το καταλαβαίνεις καν!
Τι θα χρειαστείς;
Υλικά:
4 κρεμμύδια μεγάλα
2 πατάτες
2 φύλλα δάφνης
1 κύβο λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κονιάκ
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρεμμύδι λεπτό και την πατάτα κύβους.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι και την πατάτα μέχρι να μαλακώσουν 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το νερό τον κύβο και την δάφνη.
Μόλις είναι έτοιμη η σούπα ρίχνουμε μέσα το κονιάκ.
Πολτοποιούμε την σούπα και σερβίρουμε με κρουτόνς.
Έτοιμοι!
Κάτια Καραχάλιου