Γαρίδες σουβλάκι!

Καθώς πλησιάζει ο Δεκαπενταύγουστος, κάποιοι από εμάς επιλέγουμε νηστίσιμα πιάτα για τα γεύματα μας! Στη σημερινή συνταγή έχουμε πεντανόστιμες γαρίδες σουβλάκι με λαδολέμονο! Δες πώς θα τις πετύχεις.

Υλικά

70 γρ. ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 πρέζα μπούκοβο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
αλάτι
πιπέρι
400 γρ. γαρίδες, Νο 1
70 λαδολέμονο

Για το σερβίρισμα

1 λεμόνι, σε φέτες
ρόκα
ντοματίνια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα 50 γρ. ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, το μπούκοβο, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε τις γαρίδες στη μαρινάδα και μπορούμε να μεταφέρουμε στο ψυγείο σκεπασμένες με μεμβράνη για 30-60 λεπτά για να μαριναριστούν.

Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά την ψηστιέρα και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Περνάμε τις γαρίδες σε ειδικά καλαμάκια για σουβλάκι και ψήνουμε σε δύο δόσεις στην ψηστιέρα για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
Στη δεύτερη δόση προσθέτουμε επιπλέον 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε με λαδολέμονο, ρόκα, ντοματίνια και φέτες λεμονιού.

 

(πηγή: akispetretzikis.com)

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *