Γάτες για φιλόδοξους ανθρώπους

Όλοι γνωρίζουμε για τη μοναξιά της κορυφής… το συναίσθημα το οποίο βιώνουν εκείνοι οι άνθρωποι που άγονται της φιλοδοξίας τους. Θέλω να είμαι απόλυτος.. να μην αφήσω περιθώρια στο περίπου, γιατί έτσι  ακούνε οι καριερίστες.. οι αλπινιστές της επιτυχίας.

Αυτή τη μοναξιά μόνο ένα πλάσμα θα κατανοήσει. Η γάτα. Η γάτα δεν είναι κακό ζώο, απλώς έχει προσωπικότητα. Δεν θέλει πολλά πολλά, αν έχει συμφέρον να είναι με έναν άνθρωπο.. θα είναι. Θα ακολουθήσει δηλαδή τη δική του πορεία, άξιος συμπαραστάτης και πιστός υποστηρικτής των φιλοδοξιών του.

Ας δούμε ορισμένες γάτες που έχουν όλα τα προσόντα να σταθούν αρωγοί στις διάφορες φιλοδοξίες των ανθρώπων.. όπως τις προτείνω κατόπιν έρευνας.

karakal

Για τους φιλόδοξους καλλιτέχνες.. έξω η χαρά της ζωής, μέσα η προσωποποίηση της κατάθλιψης… προτείνω  τη γάτα Καρακάλ (6000 – 10.000 ευρώ).Το Καρακάλ βρίσκεται σε κίνδυνο εξαφάνισης. Πριν κάποια χρόνια, το άγριο Καρακάλ εξημερώθηκε και πωλείται ακριβά ως κατοικίδιο ζώο. Ως εκ τούτου, αγοράζοντας μια καλλιτεχνική ψυχή ένα γατάκι, μπορεί να σώσει αυτό το σπάνιο είδος.

Οι χαδιάρες αυτές πανέμορφες γάτες, θα κάνουν έναν καλλιτέχνη να γελά.. είναι άλλωστε μια γάτα το απόλυτο τρολ με το κάθε τι που έχει βάλει στο μάτι. Θα διώξουν μακριά την κατάθλιψη, ενώ η εξωτική τους εμφάνιση θα εμπνέει και θα φέρνει νέες ιδέες.

Για τους γιατρούς που ψάχνουν συνεχώς για νέα θαύματα, γι αυτούς δλδ που μάχονται τον θάνατο.. μια γάτα Λαπέρμ (300 – 1800 ευρώ) θα ταίριαζε. Μια από τις πιο ασυνήθιστες ράτσες, εμφανίστηκε το 1980 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτός από το κατσαρό τρίχωμα, οι γάτες Λαπέρμ έχουν μία ακόμα ιδιαιτερότητα.. είναι υποαλλεργικές, και για αυτόν τον λόγο είναι ιδανικές για ένα άνθρωπο που έρχεται σε επαφή με ασθενείς.

laperm-cat-blue-eyes

Να συμπληρώσω επίσης πως σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2008 στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα διαπιστώθηκε ότι όσοι έχουν γάτα είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή… και με τόσες συγκινήσεις στη δουλειά, ένας γιατρός θέλει μάχιμη καρδιά.

Για έναν προϊστάμενο μεγάλης επιχείρησης, μια γάτα που του πρέπει.. θα είναι κάπως απρόσιτη. Η σκληρότητα της ιδιότητας του «αφεντικού» βρίσκει αποδοχή από μια αντίστοιχη συμπεριφορά μιας γάτας. Γενικά οι γάτες δεν επιδιώκουν τη σωματική επαφή, γιατί δεν προσπαθούν να δείξουν την αγάπη τους, απλά προσπαθούν να «μαρκάρουν» ως «ιδιοκτησία» τους τον άνθρωπο, βάζοντας τη μυρωδιά τους πάνω του. Οι γάτες έχουν μια εξαιρετική αίσθηση της όσφρησης και ξέρουν ότι κάθε γάτα έχει τη δική της μυρωδιά. Όταν μια γάτα τρίβεται πάνω σ’ έναν άνθρωπο, ενημερώνει τις άλλες γάτες πως εκείνος είναι ιδιοκτησία της. Η γάτα του ισχυρού αυτού προσώπου είναι η γάτα Βεγγάλης (1000 – 4000 ευρώ).

Αυτή η ράτσα είναι αποτέλεσμα μίξης ασιατικής λεοπάρδαλης και οικόσιτης γάτας. Οι γάτες Βεγγάλης αγαπούν το κολύμπι, όμως παρά το εντυπωσιακό τους μέγεθος (4-8 κιλά) συχνά ανεβαίνουν στους ώμους των ιδιοκτητών τους… δείγμα κυριαρχίας.

thor2

chman

Τραγούδι, θέατρο, κινηματογράφος.. γενικά ότι έχει σχέση με τα φώτα της δημοσιότητας. Μια πανέμορφη γάτα, ένα κόσμημα, η οποία ξέρει να ζει τη στιγμή, να απολαμβάνει το τώρα. Έχει την ικανότητα να στέκεται ακίνητη με τις ώρες η γάτα Khao Manee, το λευκό Κόσμημα όπως καλείται στην Ελλάδα (6000 – 10.000 ευρώ)… και βρίσκεται πίσω από την κάθε επιτυχία ενός gossip person.

Η συγκεκριμένη ράτσα έχει λευκό σώμα και μάτια διαφορετικού χρώματος. Θεωρείται σύμβολο τύχης, πλούτου και ευημερίας. Πάντως διάβασα πως οι ερευνητές μελέτησαν 20 γάτες στα σπίτια τους για οκτώ μήνες για να παρακολουθήσουν πώς τα ζώα αναγνωρίζουν και ανταποκρίνονται σε ανθρώπινες φωνές όταν καλούν τα ονόματά τους. Eνα 50% έως 70% των γάτων αναγνώρισαν τον ήχο της φωνής του ιδιοκτήτη τους και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα απλώς κουνώντας τα αυτιά τους ή γυρνώντας το κεφάλι. Ωστόσο, μόνο το 10% από αυτές πρακτικά απάντησαν στο κάλεσμα..

ima

Δεν είναι εσκεμμένη αυτή η σύνδεση. Πολιτικός και γάτα Ιμαλαΐων (500 – 1200 ευρώ). Οι γάτες Ιμαλαΐων είναι στοργικές, υπάκουες και φιλικές με ήρεμο χαρακτήρα. Είναι γνωστό πως οι γάτες είναι εφτάψυχες. Όσες φορές κι αν «πέσουν», πάντοτε βρίσκουν τον τρόπο για να ξανασηκωθούν και να προσπαθήσουν ξανά. Είναι επίμονες και γνωρίζουν πολύ καλύτερα από όλους τους ανθρώπους ότι μερικά λάθη στη ζωή δεν σημαίνουν, αυτομάτως, ότι κάποιος είναι ανίκανος να επιτύχει. Εεε τρανταχτό το επιχείρημα αυτό για πολιτικό.

blue-russian-cat-3

Ρωσική μπλε γάτα (300 – 1600 ευρώ). Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς κοντότριχες ράτσες. Με καταγωγή από τη Ρωσία, έχει διαδοθεί ότι αυτή η γάτα φέρνει στον ιδιοκτήτη της μεγάλη τύχη. Για μένα είναι η κατάλληλη γάτα για έναν μεγαλοεπιχειρηματία. Σημαντικό το γεγονός ότι έρευνες έχουν δείξει ότι ένας μεσημεριανός υπνάκος βοηθά τη μνήμη, τη δημιουργικότητα, την παραγωγικότητα και τη διάθεση, γενικότερα. Ακόμα, κι αν δεν έχει ένας επιχειρηματίας  τόσο ελεύθερο χρόνο, μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα αυτού του χνουδωτού του φίλου που λατρεύει τον μεσημεριανό ύπνο, και να ξεκουραστεί για 20 λεπτά δίπλα του. Επιπλέον, το γουργούρισμα της γάτας μπορεί να επιδράσει χαλαρωτικά στον ιδιοκτήτη της, και να του ρίξει την πίεση λόγω των management problems..

Έχεις όνειρο να γίνεις ένας Κωστέτσος; Τότε αν θέλεις να πάρεις γάτα, να ξέρεις πως οι γάτες, σύμφωνα με Ιάπωνες ερευνητές, καθαρίζονται γιατί μας σιχαίνονται. Το γεγονός ότι μια γάτα γλείφεται συνεχώς δεν είναι μόνο δείγμα καθαριότητας. Απλώς «στρώνει» τη γούνα της και ταυτόχρονα προσπαθεί να απαλλαγεί από την ανθρώπινη μυρωδιά μετά από επαφή. Έτσι κι ένας μελλοντικός σχεδιαστής μόδας, δεν θέλει επιρροές, αλλά φιλοδοξεί να αποδώσει αποκλειστικά τη δική του «μυρωδιά» στο fashion stage.

kerl

Μια αμερικανική γάτα Κερλ (1000 – 3000 ευρώ) προτείνω.. καθαρή, εντυπωσιακή και όμορφη. Αυτή η ράτσα δημιουργήθηκε το 1981 στην Καλιφόρνια. Τα νεογέννητα γατάκια της γάτας Κερλ δεν ξεχωρίζουν από τα απλά γατάκια, αλλά από την 10η μέρα τα αυτιά τους αρχίζουν να στριφογυρίζουν προς τα πίσω σαν μικρά κέρατα.

Γάτες.. καμιά η διαφορά τους από έναν φιλόδοξο άνθρωπο!! Αν ταιριάξουν τα ανθρώπινα θέλω με εκείνα αυτού του μικροσκοπικού κατοικίδιου, τότε το αποτέλεσμα θα απαντά σε μια μόνο λέξη.. ΕΠΙΤΥΧΙΑ

_95804962_p0517py6

Νικόλας

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *