Τρία light γεύματα για την παραλία

Η πολύωρη παραμονή σου στις παραλίες αφενός αποδεικνύεται κοστοβόρα, αφετέρου σε γεμίζει με περιττές θερμίδες που δε σε χορταίνουν και ούτε σου χαρίζουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Για τους λόγους αυτούς, τα light γεύματα θεωρούνται απαραίτητα και κυρίως μπορείτε να τα φτιάξετε μόνες σας..

Ελληνική τορτίγια

Συστατικά

  • 1κ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1κ. σούπας χυμό λεμόνι
  • 2κ. σούπας ελιές κομμένες σε ροδέλες
  • 1 1/2κ. γλυκού μπαχαρικά της επιλογής σου
  • 1κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1/2κ. γλυκού πάπρικα
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 2φλ. Σπανάκι
  • 1φλ. μαρούλι κομμένο
  • 2/3φλ. τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2/3φλ. αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
  • 1/4φλ. φέτα τριμμένη
  • 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 4 τορτίγιες ολικής αλέσεως (20 εκ.)

Τρόπος μαγειρέματος

Σε ένα μπολ ανακάτεψε τις ελιές, τα μπαχαρικά, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, την πάπρικα και το σκόρδο.

Μετά πρόσθεσε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σπανάκι, το μαρούλι, τα τοματίνια το αγγούρι, τη φέτα και το πιπέρι.

Ανάμειξε καλά τα υλικά και μοίρασε το μείγμα ομοιόμορφα σε 4 τορτίγιες.

Βάλτες στο ταπεράκι και είναι έτοιμο.

maxresdefaultWrap ολικής με κοτόπουλο δια χειρός Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 200 γρ. νιβατό 9% Όλυμπος
  • 50 γρ. λιαστές ντομάτες
  • Πιπέρι
  • 4 αραβικές πίτες ολικής άλεσης
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο ψημένα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 φρ. Κρεμμυδάκια
  • 30 γρ. Κάππαρη
  • ½ αγγούρι
  • 100 γρ. ρόκα

 Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γέμιση

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το νιβατό, τις λιαστές ντομάτες, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για τη σύνθεση

Απλώνουμε τις αραβικές πίτες στον πάγκο εργασίας μας και βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση σε κάθε αραβική.

Κόβουμε το ψημένο κοτόπουλο σε λεπτές φέτες 0,5 εκ. και τις μοιράζουμε στις αραβικές πίτες.

Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι.

Ψιλοκόβουμε μόνο το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μοιράζουμε στις αραβικές.

Προσθέτουμε πιπέρι και την κάππαρη.

Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι με το peeler και το κόβουμε σε λεπτές φέτες περιμετρικά μέχρι να μείνουν μόνο τα σπόρια.

Προσθέτουμε σε κάθε αραβική τις φέτες από το αγγούρι και τη ρόκα.

Τυλίγουμε, κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.

Italian ciabatta panini sandwichwith with vegetable and feta cheese

Σάντουιτς λαχανικών με σάλτσα φέτας-βασιλικού

Υλικά

  • 1 μανιτάρι πορτομπέλο, χωρίς κοτσάνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό κίτρινο κολοκυθάκι, κομμένο σε λωρίδες
  • 1 μικρό κολοκυθάκι, κομμένο σε λωρίδες
  • 1/4 φλ Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό και λίγο ακόμα για βούρτσισμα
  • χοντρό αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 4 σάντουιτς τσιαπάτα, κομμένα στη μέση
  • 4 φύλλα κόκκινου μαρουλιού
  • σάλτσα φέτας-βασιλικού

Για τη σάλτσα φέτας-βασιλικού

  • 115 γρ Χωριό Ελαφρύ, θρυμματισμένο
  • 1/4 φλ κρέμα τυριού, μαλακωμένη
  • 1/4 φλ κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο
  • 1 κ.γ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • χοντρό αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μανιτάρι, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια.

Ραίνουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τα λαχανικά στο ζεστό τηγάνι και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Με μια τσιμπίδα τα γυρίζουμε κατά το ψήσιμο. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.

Στο μισό κάθε τσιαπάτας απλώνουμε τη σάλτσα φέτας-βασιλικού και από πάνω το 1/4 των ψημένων λαχανικών και το ένα φύλλο μαρουλιού. Καπακώνουμε με το άλλο μισό του ψωμιού και λαδώνουμε το σάντουιτς.

Βάζουμε στο σχαροτήγανο και ψήνουμε, γυρίζοντας τα σάντουιτς μια φορά, για 8-10 λεπτά.

Για τη σάλτσα φέτας-βασιλικού: Σε ένα μικρό μπολ, βάζουμε το Χωριό Ελαφρύ, την κρέμα τυριού, την κρέμα γάλακτος, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το χυμό λεμονιού.

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά. Αν δε θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε άμεσα, καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο.

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *