Γέμισε το με όνειρα!

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Θέλουμε να πάμε μακριά.. να ταξιδέψουμε! Όμως.. μείναμε από καύσιμα! Κυριολεκτικά.. το ντεπόζιτο έχει να γεμίσει τουλάχιστον έναν χρόνο. Ήταν τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Με μιας.. οι τιμές στα πρατήρια καυσίμων πήραν τον ανήφορο! Είναι ο πόλεμος είπαμε.. αυτός που σκοτώνει τα όνειρά μας!

Υπάρχουν και χειρότερα.. Οι άνθρωποι που γίνονται πρόσφυγες.. που χάνουν όλη τους τη ζωή. Θα κάνουμε υπομονή.. είπαμε. Και κάναμε. Κάναμε και κάνουμε ακόμα υπομονή.

Μας έδειξαν πίνακες. Αδικαιολόγητες οι τιμές των καυσίμων. Η Ελλάδα στην πρώτη θέση της ακρίβειας στα καύσιμα. Σήμερα.. πάλι το ίδιο. Υπάρχει ωστόσο και κάτι ακόμα. Είναι ένας δείκτης που παραξενεύει. Κοιτάξτε.. η τιμή του βαρελιού.. όταν δεν το έκρυβαν στην τηλεόραση και το ακούγαμε κάθε μέρα.. ήταν πάνω από 100 δολάρια το βαρέλι. Τότε.. η βενζίνη ήταν γύρω στο 2,30 ευρώ. Τις τελευταίες ημέρες.. βασικά εδώ και καιρό.. η τιμή κυμαίνεται στα 70 με 75 δολάρια το βαρέλι.. γράφοντας μια μείωση της τάξης του 30%. Παρατηρώντας τους αντίστοιχους πίνακες της τιμής των καυσίμων στην Ευρώπη.. αντιλήφθηκα ότι μεσοσταθμικά η τιμή στην αντλία μειώθηκε κατά 20%.. ενώ στην Ελλάδα.. κατά 10 με 12%. Γι’ αυτό και ενώ θα έπρεπε να είναι η τιμή γύρω στο 1,85.. είναι πάνω από 2 ευρώ. Να σημειώσω.. ότι σήμερα.. η τιμή του βαρελιού.. είναι μικρότερη από πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία..

Κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι τους κάνουν πλάτες. Εμείς είμαστε αυτοί που χάνουμε.. Εμείς πληρώνουμε και αυτήν την κλεψιά. Πότε θα βάλουμε μυαλό; Μάλλον ποτέ.. Έχουμε να φάμε πολλά καλάθια της νοικοκυράς στο κεφάλι πρώτα..

ΤΙΜΕΣ ΜΑΙΟΥ 2022

ΤΙΜΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

You May Also Like