Τι γίνεται με τους σεισμούς στην Εύβοια;

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

«Χορεύει» στους ρυθμούς των Ρίχτερ η Εύβοια.. με δύο ισχυρούς σεισμούς να ταρακουνούν το νησί μας το πρωί και το βράδυ της χθεσινής ημέρας! Συγκεκριμένα.. σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.. ο μεγαλύτερος σεισμός ήταν μεγέθους 5.3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο τοποθετείται στα 6 χλμ. νοτιοανατολικά των Ζαράκων Εύβοιας με εστιακό βάθος 8.9 χλμ. Οι επιστήμονες δεν μπορούν να διαβεβαιώσουν ότι αυτός είναι ο κύριος σεισμός.. και δείχνουν να ανησυχούν.. καθόσον είχαν σημαδεύσει την περιοχή ως χαμηλής σεισμικότητας..

Επομένως.. εμείς θα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας.. μιας και δεν μπορούμε να εντοπίσουμε το ρήγμα.. και το τι σεισμό μεγάλο μπορεί να κάνει. Άραγε.. είμαστε προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Νομίζω ότι μετά σεισμικές δονήσεις που έχουμε τις τελευταίες ημέρες με επίκεντρο στην ευρύτερη περιοχή της νότιας Ευβοίας.. θα πρέπει να το σκεφτόμαστε αυτό!

Αν περιμένετε κάποιος να φροντίσει για τη δική σας προετοιμασία και εκπαίδευση θα περιμένετε πολύ.. Κανείς δεν θα σας προστατέψει.. αν εσείς από μόνοι σας δεν λάβετε τα μέτρα σας.. Καιρός να ξεκινήσετε να συζητάτε στο σπίτι για τους σεισμούς.. και για το τι πρέπει να κάνετε σε ενδεχόμενο ενός ισχυρού σεισμού..

Καιρός είναι να δημιουργήσετε έναν σάκο για σεισμό. Έναν σάκο που να έχει όλα τα αντικείμενα που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία.. Καιρός είναι να μιλήσετε στα παιδιά σας για το τι πρέπει να κάνουν όταν ξεκινήσει να κουνιέται το σπίτι.. Τον σάκο και γρήγορα κάτω από το τραπέζι να τους πείτε. Κάντε και κανένα επεισόδιο δοκιμαστικό για σεισμό..

Οδηγίες αντιμετώπισης του σεισμού βρίσκουμε στο διαδίκτυο.. Είναι κάτι απλό.. όμως επειδή είμαστε λίγο ωχαδερφιστές.. σε λίγα σπίτια βρίσκει κανείς ένα emergency box.. σε λίγα σπίτια υπάρχει ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των σεισμών..

Μακάρι να μην υπάρξει κάτι ανησυχητικό με αυτήν την σεισμική ακολουθία.. Πολλά μας έχουν βρει τελευταία.. και στο τέλος δεν θα ξέρουμε από τι θα πάμε.. Από σεισμό; Από λογαριασμό ρεύματος; Από την ακρίβεια γενικά; Από την εκλογολογία (lol);

You May Also Like