Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ: Όταν ο έρωτας νικά την ατομική ηθική! Τη νικά όμως;

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Δεν παρακολουθείτε όλες αυτή τη σειρά.. αλλά θα προσπαθήσω να σας δώσω το story γύρω από τα εννοούμενα στον τίτλο του άρθρου μου.

Εξελίσσεται στη σειρά μια πλοκή στην οποία οι ήρωες = ηθοποιοί.. έρχονται σε μια εσωτερική μάχη ανάμεσα στον έρωτά τους για ένα πρόσωπο.. και στις ηθικές αρχές τους. Έτσι.. δυο γυναίκες αναγκάζονται να κρατούν μεγάλα μυστικά.. σοβαρές εγκληματικές πράξεις κατά την προσωπική τους ηθική.. για να προστατέψουν τα θεμέλια της σχέσης τους.. που είναι το πιο δυνατό ανθρώπινο συναίσθημα.. ο έρωτας!

Από τη μια η Ευτυχία (Ιφιγένεια Πιερίδου).. η οποία σκότωσε τον άνθρωπο που την καταδυνάστευε.. έναν μπεκρή.. βίαιο.. ανισόρροπο και εγκληματία. Σε μια σκηνή στην οποία εκείνος προσπάθησε να τη βιάσει.. σε μια μάχη σώμα με σώμα.. με εκείνον τύφλα στο μεθύσι.. να μην έχει τις ηθικές αναστολές να σταματήσει την εγκληματική του πράξη.. η Ευτυχία τον μαχαίρωσε θανάσιμα. Τότε η καλύτερή της φίλη την έπεισε να καλύψουν το έγκλημά της. Οπότε.. εξαφάνισαν το πτώμα.

Η Ευτυχία συνέχεια βασανίζεται συναισθηματικά όταν μια αφορμή την κάνει να θυμάται. Βιώνει ξανά και ξανά τη στιγμή του φόνου. Κι όμως.. ο έρωτας της χτύπησε την πόρτα. Ω Θεέ μου.. τι τραγική ειρωνεία. Ο έρωτας είναι το πρόσωπο του αστυνόμου Κουράκου (Αλέξανδρου Μαρτίδη)! Ο αστυνόμος είναι ο Δκτης της περιοχής και είναι ένας λαμπρός Αξιωματικός. Ο νόμος και η υπεράσπισή του.. είναι για εκείνον το πιο ιερό καθήκον! Κανένα έγκλημα δεν πρέπει να μένει ατιμώρητο.. αυτό πιστεύει! Η Ευτυχία κρατά ένα θανάσιμο για τον έρωτά τους μυστικό. Για εκείνη.. ο έρωτας ξεπερνά την ατομική ηθική. Όμως ο έρωτα θέλει δυο. Άραγε.. ισχύει το ίδιο και για τον αστυνόμο Κουράκο; Θα προστάτευε τον έρωτά τους ή θα οδηγούσε την αγαπημένη του στη φυλακή;

Το άλλο ζευγάρι είναι επίσης τραγικό. Ο Κωνσταντίνος (Μάξιμος Μουμούρης) είναι συμβολαιογράφος.. αλλά είναι επίσης μπλεγμένος στην τοπική μαφία.. η οποία έχει καταληστέψει την περιοχή της Μάνης.. πουλάει προστασία σε μαγαζιά και διακινεί ναρκωτικά. Στην προσωπική του ζωή είναι ένας άγιος άνθρωπος. Τη γυναίκα του Ισμήνη (Αντωνία Χαραλάμπους) και την κόρη της από άλλον άντρα.. τους προσέχει σαν τα μάτια τους! Ο Κωνσταντίνος έμπλεξε και προσπαθούσε να ξεμπλέξει ώστε να ζήσει ήσυχα με την οικογένειά του. Ωστόσο.. δεν ξεμπλέκεις εύκολα από τέτοιες καταστάσεις. Τον εκβίαζε ο αρχηγός της μαφίας και επιφανής πολίτης της Μάνης. Μια μέρα.. η Ισμήνη άκουσε τα μυστικά του Κωνσταντίνου.. την ώρα που προσπαθούσε γι ακόμα μια φορά να απεμπλακεί! Τότε η Ισμήνη.. αποφάσισε να χωρίσει με τον άντρα της.. αλλά να μην τον καταγγείλει.

Κάποια επεισόδια αργότερα.. ο πατέρας της Ισμήνης ο οποίος ως κύριος Μπράτης (Γιώργος Παρτσαλάκης).. άξιος και ιδιαίτερα ικανός δικηγόρος που βοήθησε πολλούς ήρωες της σειράς να βρουν το δίκιο τους.. έπαθε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Χρειάστηκε να γίνει μεταμόσχευση στο συκώτι.. καθώς το λάδι από το καντήλι του δεν έμελλε να σωθεί ακόμα! Στην αναζήτηση συμβατού δότη.. η τύχη δεν ήταν με το μέρος της οικογένειας. Η ζωή του κυρίου Μπράτη κρέμονταν από μια λεπτή κλωστή. Τότε έγινε το θαύμα.. βρέθηκε συμβατός δότης.

Ο δότης θέλησε να κρατήσει τα στοιχεία του μυστικά. Τα μυστικά βέβαια.. στις σειρές.. δεν μένουν για πολύ καιρό μυστικά. Ο δότης φανερώθηκε. Είναι ο Κωνσταντίνος. Τελικά.. αυτή η θυσία.. η μεταμόσχευση η οποία ήταν επικίνδυνη και για τον δότη.. επανασύνδεσε το ζευγάρι. Η Ισμήνη αποφάσισε να συγχωρέσει τον άντρα της.. και να τον δεχτεί πάλι πίσω.

Δεν το έκανε ωστόσο από αγάπη.. αλλά από έρωτα! Η θυσία του Κωνσταντίνου.. έμοιαζε να ήταν η αφορμή που χρειάζονταν η Ισμήνη για να αγκαλιάσει πάλι τον άντρα της. Ο έρωτας νίκησε μέσα της κάθε ατομική ηθική.

Δυο ζευγάρια.. δυο ηρωίδες που πολεμούν εσωτερικά.. ψυχικά.. συναισθηματικά. Ο έρωτας μέσα τους έχει δύναμη; Θα κρατήσει; Θα το δείξει μέχρι το φινάλε της σειράς. Το ζητούμενο είναι όλοι εμείς οι τηλεθεατές.. να προβληματιστούμε.. έχοντας ως βάση.. το τι θέλουμε να γίνει. Θέλουμε η αλήθεια να λάμψει και ο έρωτας να περάσει την πιο δύσκολη δοκιμασία ή ο έρωτας να επιβιώσει μέσα από μεγάλα μυστικά.. Ο αστυνόμος Κουράκος μπορεί να αντέξει την αλήθεια; Ο κύριος Μπράτης θα δεχτεί ως σωτήρα του έναν εγκληματία; Θα δεχτεί επίσης την απόφαση της κόρης του να προκρίνει τον έρωτα από την ατομική ηθική; Εμείς όλοι.. θέλουμε να δικαστεί ο Κωνσταντίνος για τα εγκλήματά του; Η Ευτυχία; Καλώς δολοφόνησε; Καλώς πήρε το νόμο στα χέρια της;

You May Also Like