Για να κλείσει κάποιος το μαγαζί του υπάρχει θέμα.. Ας μαγειρέψουμε λοιπόν και μια μέρα!

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Κλειστά σήμερα τα καταστήματα εστίασης. Τι συμβαίνει; Οι καταστηματάρχες το πήραν απόφαση και για μια ημέρα έβαλαν μόνοι τους λουκέτο.. Διαμαρτύρονται ότι με τα νέα μέτρα για τον covid δεν τους δόθηκε μια βοήθεια.. μια στήριξη από το κράτος για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδά τους..

Αν και οι περισσότεροι έκλεισαν.. λίγοι μόνο συγκεντρώθηκαν ώστε να διαμαρτυρηθούν. Οι περισσότεροι μάλλον δεν βγήκαν από το καβούκι τους και βρήκαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν ή να γεμίσουν μπαταρίες.. Τίποτα δεν κατακρίνεται.. εξάλλου μια απεργία για να φέρει αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι πολύ ισχυρή και να έχει προηγουμένως οργανωθεί πολύ καλά. Θα πρέπει να ταρακουνήσει την κοινή γνώμη ως συγκέντρωση και όχι ως ένα απλό λουκέτο μιας ημέρας.

Οπότε σήμερα μαγειρέψαμε το μεσημέρι και πήραμε καφεδάκι από το σπίτι μας. Δεν πάθαμε και τίποτα.. Πρέπει να είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων οι οποίοι δεν έκλεισαν έτσι απλά τα μαγαζιά τους.. Τα πονάνε και σίγουρα είναι οι πρώτοι που δεν θέλουν να βλέπουν το λουκέτο έξω από την πόρτα τους.. Απ’ ότι υποστηρίζουν.. είναι μονόδρομος το να διαμαρτυρηθούν..

Έχουν απόλυτο δίκιο.. Γιατί; Γιατί έτσι είναι.. λένε την αλήθεια. Είναι κοροϊδία.. εμπαιγμός κανονικότατος όταν τους απαντά κάποιος ότι μόνο το 30% είναι η απώλεια της πελατείας τους.. όσοι δηλαδή και οι ανεμβολίαστοι. Δεν ισχύει βέβαια.. Σε ένα σπίτι, σε μια οικογένεια, σε μια παρέα, σε ένα υποτιθέμενο οπότε τραπέζι πελατών.. ένας να μην έχει εμβολιαστεί.. δεν γίνεται το τραπέζι. Απλό είναι.. απορώ πώς και οι ιθύνοντες δεν λένε να το καταλάβουν.

Πριν αναφέρω κάποια από τα αιτήματα τα οποία θεωρώ ότι είναι λογικά και εφικτά.. να σημειώσω τη μισή αλήθεια που έλαβαν για απάντηση.. από την κυβέρνηση. Ποια είναι; Ότι κακώς απεργούν.. κακώς κλείνουν τα μαγαζιά τους και στερούνται έστω και μιας ημέρας τζίρο. Το κακώς πάει στο ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να δοθεί καμία άλλη βοήθεια. Κάποιοι βέβαια το ερμηνεύουν ότι δεν ιδρώνει κανένα αφτί με μια απεργία.. Εγώ είμαι με τους δεύτερους..

Τι ζητούν οι άνθρωποι της εστίασης; Ζητούν κάποια στήριξη είτε με άμεση χρηματοδότηση ή με έμμεση.. όπως ανακούφιση από διάφορες χρεώσεις σε λογαριασμούς ενέργειας και Οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν ζητούν να πάρει η κυβέρνηση πίσω τα μέτρα αλλά να τους στηρίξει ώστε να μην κλείσουν τα μαγαζιά τους οριστικά.

Αύριο θα ξημερώσει μια άλλη μέρα στην οποία οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης θα έχουν να αντιμετωπίσουν αυτό το τίποτα που κέρδισαν από το σημερινό κλείσιμο..

 

Photos: Marc René Geiser,  Seema Miah and  Yegor Denisov

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *