Για ποιο λόγο πρέπει να επιλέγουμε τα ζυμαρικά ολικής άλεσης;;;

Γράφει η Μελίνα Αγγέλου.

Αν μου έλεγαν πριν από κάποια χρόνια ότι θα γινόμουν φαν των ζυμαρικών ολικής άλεσης σίγουρα θα γελούσα.. Και η αλήθεια είναι ότι είχα δοκιμάσει στο παρελθόν και δεν με είχαν ενθουσιάσει..

Το τελευταίο διάστημα όμως τρώω ζυμαρικά ολικής τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα… Τα φτιάχνω με μια βιολογική σάλτσα ντομάτας που μου πρότεινε η Ελένη Φούρλη και είναι πραγματικά τέλεια..

Πέρα όμως από το γευστικό κομμάτι,  πρέπει να ξέρουμε και τα πλεονεκτήματα που έχουν τα ζυμαρικά ολικής άλεσης και δεν είναι και λίγα..

Καταρχάς να πούμε ότι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που σχετίζονται με τον μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη.

Δίνουν πολύ ενέργεια και είναι το αγαπημένο φαγητό των αθλητών.

Περιέχουν θρεπτικές ουσίες που είναι απαραίτητες για την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος..

Προκαλούν μεγαλύτερο αίσθημα πληρότητας και μας βοηθούν να αποφύγουμε τα σνακ ανάμεσα στα γεύματα..

Αν δεν έχετε δοκιμάσει νομίζω ότι ήρθε η ώρα.. Θα με θυμηθείτε..

 

Photos PIxabay

You May Also Like