Γιατί κλαίμε; Τι λένε οι ειδικοί;

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν κλαίνε ποτέ και τους λέμε ευγενικά όλοι «νεκρούς» συναισθηματικά και άλλοι που κλαίνε πολύ εύκολα και εκφράζουν τα συναισθήματά τους.

Ποιοι είναι οι φυσιολογικοί όμως; Εκείνοι που κλαίνε ή εκείνοι που «καταπίνουν» κάθε συναίσθημα;

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν λειτουργίες που είναι απόλυτα φυσιολογικές. Ο εγκέφαλος ενεργοποιεί το νευρικό μας σύστημα κάθε φορά που βιώνουμε ένα έντονο συναίσθημα και μας κάνει να συγκινούμαστε ή να κλαίμε.

Το ίδιο συμβαίνει και όταν βλέπουμε μια ταινία, η οποία μας προκαλεί ακριβώς τα ίδια συναισθήματα.

Είναι απόλυτα λογική αντίδραση λοιπόν να κλαίμε, αρκεί να ξέρουμε το γιατί.

Βέβαια σε περιπτώσεις όπου το κλάμα είναι ακατανόητο και δεν ξέρουμε από που προέρχεται τότε πρέπει να κοιτάξουμε τις ορμόνες μας ή την ψυχολογία μας.

Οι ορμόνες πολλές φορές μας παίζουν «παιχνίδια» και μας κάνουν να νιώθουμε ευάλωτοι. Όμως αν οι ορμονικές μας εξετάσεις είναι καλές, τότε πρέπει να στραφούμε στον εσωτερικό μας κόσμο και να καταλάβουμε που οφείλεται.

Ωστόσο, επί της ουσίας, το κλάμα είναι η άμεση αντίδραση του εγκεφάλου μας στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος. Αν μπορούμε να ελέγξουμε τον εγκέφαλό μας όμως, μπορούμε να μειώσουμε την ένταση.

Όμως πολλές φορές όταν είμαστε πιεσμένοι, το κλάμα μπορεί να είναι «σωτήριο» για τον ψυχισμό μας!

Εν κατακλείδι, δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε αρνητικά όποιον άνθρωπο κλαίει εύκολα, όμως αν ανήκουμε σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων και αντιλαμβανόμαστε ότι ξεφεύγουμε από τα φυσιολογικά πλαίσια, τότε πρέπει να ψάχνουμε μέσα μας τον πραγματικό λόγο!

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *