Γιατί το κόκκινο κρέας πρέπει να συνδυάζετε πάντα με κόκκινο κρασί;;;

Το λατρεύω το κόκκινο κρασί… Μπορώ να το συνδυάσω με πάρα πολλές γεύσεις… και εννοείται ότι ένα ποτηράκι δεν είναι ποτέ αρκετό..

Σήμερα όμως θα μιλήσουμε για τις αγαπημένες μας μπριζόλες που πρέπει να συνδυάζονται μόνο με κόκκινο κρασί..

Γιατί συμβαίνει αυτό;;

Σίγουρα η συνοδεία μιας καλοψημένης μπριζόλας από ένα ποτήρι κόκκινο κρασί αποτελεί για ένα γευσιγνώστη απαράβατο κανόνα.

Ο κλασικός αυτός συνδυασμός όμως έχει και επιστημονική εξήγηση:

Οι τανίνες που περιέχουν τα κόκκινα και τα μαύρα σταφύλια, οι οποίες ευθύνονται για τη στυφή γεύση του κόκκινου κρασιού μειώνουν την αίσθηση λιπαρότητας τροφών, όπως η μπριζόλα και τα άλλα κόκκινα κρέατα (λουκάνικα, παϊδάκια κλπ.). Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί «καθαρίζει» το στόμα, το αναζωογονεί και περιορίζει τη λιγωτική γεύση που προκαλεί το λίπος.

Το σημαντικότερο όφελος όμως που αποκομίζει κάποιος από τον συνδυασμό κόκκινου κρέατος και κόκκινου κρασιού είναι η εξουδετέρωση των βλαβερών ουσιών που σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ υποστηρίζουν ότι αν πίνουμε κόκκινο κρασί μαζί με την μπριζόλα μας, περιορίζουμε σημαντικά τις πιθανότητας να εμφανίσουμε καρκίνο.

Το κόκκινο κρασί «ακυρώνει» τις βλαβερές ουσίες που παράγονται στο στομάχι κατά τη διάσπαση του κόκκινου κρέατος.

Τέλεια τα νέα…

( Πληροφορίες από Onmed.gr)

 

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *