Γιατί τρώμε σούπα όταν είμαστε άρρωστοι;

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν κρυώνουν επιλέγουν να φάνε κοτόσουπα ή ψαρόσουπα για να ηρεμήσουν τον πόνο τους και να μαλακώσουν τον λαιμό τους.

Η αλήθεια είναι πως σχεδόν πάντα νιώθεις καλύτερα μετά από αυτό το φαγητό.

Τις περισσότερες φορές νιώθεις πως αυθυποβάλλεσαι να νιώσεις καλύτερα, γιατί δεν αντέχεις άλλο να είσαι με πυρετό και κλεισμένος μέσα στο σπίτι.

Όμως η επιστήμη ήρθε να σου επιβεβαιώσει πως δικαίως νιώθεις καλύτερα και πως πίσω από αυτό υπάρχει ένας ρεαλισμός.

Ποιος είναι αυτός;

Τα λαχανικά που βάζεις στην κοτόσουπα, όπως τα καρότα, ή και το κρεμμύδι παρέχουν βιταμίνες C και K και αντιοξειδωτικά και μεταλλικά στοιχεία.

Επιπλέον ο ζεστός ατμός από την σούπα μπορεί να ανοίξει τους αεραγωγούς, διευκολύνοντας έτσι την αναπνοή.

Το σημαντικότερο είναι όμως πως το ίδιο το κοτόπουλο ή το ψάρι που θα βράσεις μαζί με το ρύζι σου έχουν τόσες πρωτεΐνες όσες χρειάζεται ο οργανισμός για να νιώσει ξανά δυνατός.

Μπορεί βέβαια μετά από κάποιες ώρες να επιστρέψεις στην αρχική σου κατάσταση, όμως σε κάθε περίπτωση έχεις κάνει ένα καλό βήμα προόδου που σύντομα θα φανεί.

Φυσικά δεν είναι ούτε φάρμακο, ούτε αντιβίωση. Μπορεί όμως σίγουρα να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, έστω και για λίγες ώρες και να σου διευκολύνει την κατάποση και την αναπνοή.

Φτιάξε λοιπόν κοτόσουπα και απόλαυσέ την. Σύντομα θα νιώσεις πολύ καλύτερα!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *