Η αλήθεια είναι ότι θα φάμε λιγουλάκι παραπάνω εκείνη την ημέρα… Λιγουλάκι είπα;;; Εντάξει λέω κάτι αστεία μερικές φορές… Ας το πάρουμε λοιπόν από την αρχή.. Η αλήθεια είναι ότι θα φάμε σα να μην υπάρχει αύριο εκείνη την ημέρα.. έτσι συμβαίνει πάντα.. κάθε χρόνο τα ίδια δεν ξέρω γιατί… Έτσι λοιπόν μετά από όλες αυτές τις πασχαλινές λιχουδιές ένα γλυκάκι είναι ότι πρέπει… Ας μην το παρακάνουμε και με το γλυκό… Ας προτιμήσουμε κάτι ελαφρύ…
Για αυτό και εγώ σήμερα θα σας δώσω μια φανταστική συνταγή που ανακάλυψα σύντομα… Την έφτιαξα μια φορά και είναι πραγματικά ένα υπέροχο ελαφρύ γλυκό , ότι πρέπει για την ημέρα του Πάσχα…
Υλικά
500 γρ ελαφρύ γιαούρτι στραγγιστό ( 2 % λιπαρά)
200 γρ φυτική κρέμα γάλακτος ( στο ψυγείο του σούπερ μάρκετ)
20-30 φράουλες (καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια)
1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
1 κούπα γάλα για το μούλιασμα των μπισκότων
50 γρ φιλέ αμύγδαλο καβουρδισμένο
Εκτέλεση:
Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί. Μόλις δείτε ότι «στέκεται», προσθέτετε με το χέρι σταδιακά το γιαούρτι και ανακατεύετε μέχρι α ενωθούν καλά. Σε ένα μπολ μέτριο ρίχνετε το γάλα και σταδιακά «βρέχετε» ένα ένα τα σαβουαγιάρ, στρώνοντάς τα μέσα σε ένα μέτριο πυρέξ. Πάνω από τα μπισκότα ρίχνετε μια στρώση κρέμας γιαουρτιού και ύστερα προσθέτετε μια στρώση φράουλες. Συνεχίζετε με την υπόλοιπη κρέμα και τέλος στολίζετε με τις υπόλοιπες φράουλες και φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο. Αυτό το φραουλένιο γλυκό μπορείτε να το κάνετε και σε ποτηράκια από την προηγούμενη μέρα και να το σερβίρετε στους καλεσμένους σας ατομικά!
Καλή επιτυχία!!!
( Συνταγή από το www.talcmag.gr )
Ελένη ♥♥