Γλυκό “μουχαλεμπί” από τα βάθη της Περσίας!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Το σταφύλι έχει τιμητική του και εκτός από φρούτο, μπορούμε να το φτιάξουμε και γλυκό που είναι και διαίτης! Όχι όμως μόνο το σταφύλι αλλά και ο μούστος!

Με μούστο μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό “μουχαλεμπί” που λίγοι ξέρουν, αλλά πολλοί αγαπούν.

Τι είναι; Είναι μια πουτίγκα γάλακτος, που έχει θρυλική προέλευση, που χρονολογείται από την Περσία την εποχή της αυτοκρατορίας των Σασσανιδών.

Πώς το φτιάχνεις;

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λίγα υλικά και φυσικά σταφύλια.

Υλικά:

1 λίτρο μούστο σπιτικό 

60 γρ. ρυζάλευρα 

40 γρ. κορν φλάουρ 

150 γρ. ζάχαρη καστανή βιολογική 

2 γρ. αλάτι

30 γρ. μαστιχόνερο 

60 γρ. βούτυρο με ελαιόλαδο 

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το ρυζάλευρο με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το αλάτι, και ρίχνουμε λίγο μούστο μέχρι να γίνει χυλός.

Ζεσταίνουμε τον υπόλοιπο μούστο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το χυλό ανακατεύοντας συνέχεια.

Μόλις πήξει η κρέμα σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το μαστιχόνερο χτυπώντας με το σύρμα για 5′. Ρίχνουμε το βούτυρο συνεχίζοντας το χτύπημα.

Μοιράζουμε σε μπολάκια και όταν κρυώσουν βάζουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε με το γλυκό κουταλιού και καβουρδισμένα αμύγδαλα ή αιγινίτικα. Απολαμβάνουμε την υπέροχη γεύση και το άρωμα του.

Είστε έτοιμες!

You May Also Like