Η πιο εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα

Μία ημέρα έμεινε πριν το τέλος του χρόνου και όσες δεν έχουν φτιάξει ακόμα τη βασιλόπιτα τρέχουν στα πλησιέστερα ζαχαροπλαστεία για να προμηθευτούν, θεωρώντας, μεταξύ εκείνων και εγώ, ότι το φτιάξιμο της είναι κάτι πολύ δύσκολο.

Όλα αυτά μέχρι σήμερα καθώς φέτος αποφάσισα να φτιάξω εγώ τη βασιλόπιτα. Το μόνο που χρειαζόμουν ήταν μία εύκολη συνταγή. Έτσι επιστράτευσα τη γιαγιά μου, γνωστή και μη εξαιρετέα γλυκατζού, να μου «δώσει» τα φώτα της και να αφήσω έκπληκτους τους καλεσμένους μου.

Και πράγματι, η γιαγιά μου έψαξε τη συνταγή, τη βρήκε, μου την έδωσε και σας την παρουσιάζω..

Υλικά:

1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο

2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη

3 φλιτζάνια τσαγιού κοσκινισμένο αλεύρι

4 αυγά

4 κουταλάκια τσαγιού (κοφτά) ρόγιαλ μπαϊκιν πάουντερ

Ελάχιστο αλάτι

1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα

Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου το μίγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και εκακολουθείτε το χτύπημα. Κοσκινίζετε μαζί με το αλέυρι την μπαϊκίν πάουντερ και το αλάτι. Ο ρίχνετε στο μίγμα του βουτύρου παράλληλα με το γάλα. Προσθέτετε το άρωμα. Αδειάζετε το χυλό σε βουτυρωμένο ταψάκι. Σκορπάτε στην επιφάνεια μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα και πασπαλίζετε λίγη ζάχαρη. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 45 έως 50 λεπτά. Και αφού τη βγάλετε μπορείτε να τη διακοσμήσετε όπως εσείς θέλετε. Εγώ απλά χαράζω το έτος χωρίς κάποια γαρνιτούρα. Εσείς διαλέξτε αυτό που σας αρέσει καλύτερα.

Α, το φλουρί μη ξεχάσετε!! Και καλή επιτυχία!

 

You May Also Like