Κι όμως για ακόμα μια φορά.. θα σας δώσω μια συνταγή που αν με το καλό την πετύχετε, θα μιλούν όλοι για αυτό το φανταστικό γλυκό.. Η σοκολάτα με το πορτοκάλι είναι ένας απίστευτα ταιριαστός συνδυασμός.. οπότε σήμερα θα απολαύσουμε και τα 2 αυτά υλικά σε μια μοναδική τάρτα.. Να την φτιάξετε οπωσδήποτε.. είναι σούπερ!!!
Υλικά
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γρ. κρύο βούτυρο
2 κρόκοι
50γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
Λίγο αλάτι
Για την κρέμα
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
7 φλιτζάνια γάλα
3 φλιτζάνια χυμός πορτοκαλιού
120γρ. κορν φλάουρ
6 κρόκοι
200γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Ετοιμάζεται τη ζύμη ως εξής: Σε μια βαθιά λεκάνη, ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και κατόπιν προσθέτετε το κρύο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Ζυμώνετε για λίγο και ύστερα προσθέτετε τους κρόκους, ελαφρά χτυπημένους.
Ζυμώνετε τη ζύμη με γρήγορες κινήσεις για να μη λιώσει το βούτυρο. Προσθέτετε λίγο νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να δουλεύεται εύκολα. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στο μεταξύ, κόβεται τη φλούδα του πορτοκαλιού, σε λεπτά κομματάκια. Τα βράζετε για 2 λεπτά και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο. Τη βάζετε ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και με τον πλάστη ανοίγετε ένα φύλλο πάχους 5εκ. περίπου. Αφαιρείτε με προσοχή την πάνω λαδόκολλα. Παίρνετε τη φόρμα και την τοποθετείτε επάνω στη ζύμη, από την ανοιχτή της πλευρά. Φορμάρετε πιέζοντας τη ζύμη. Αναποδογυρίζετε σιγά σιγά και αφαιρείτε και την άλλη λαδόκολλα, αφήνοντας τη ζύμη να καλύψει τη βάση της φόρμας..
Προθερμαίνετε το φούρνο.. Καλύπτετε τη ζύμη με αλουμινόχαρτο. Με ένα πιρούνι, τρυπάτε το αλουμινόχαρτο και σκορπίζετε πάνω του τα κομματάκια της φλούδας του πορτοκαλιού.. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο με τις φλούδες και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμη 10-15 λεπτά. Όταν κρυώσει η ζύμη, τη μεταφέρετε σ’ ένα δίσκο και σκορπίζετε στην επιφάνειά της τα καβουρδισμένα αμύγδαλα..
Ετοιμάζετε την κρέμα ως εξής: Βάζετε τα 6 φλιτζάνια τσαγιού γάλα σε μια κατσαρόλα μέχρι αυτό να γίνει χλιαρό. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο γάλα και προσθέτετε τη σοκολάτα. Τη λιώνετε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Την προσθέτετε σιγά σιγά στο χλιαρό γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σβήνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κρέμα.
Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτετε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό. Ανακατεύετε ελαφρά να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζετε το μείγμα στο γάλα με τη σοκολάτα και προσθέτετε το χυμό των πορτοκαλιών. Βράζετε την κρέμα για 10-12 λεπτά σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Περιχύνετε με την κρέμα την βάση της ζύμης και την αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Για το γαρνίρισμα.. μπορείτε να φτιάξετε μια σάλτσα καραμέλας από πορτοκάλι ή να βάλετε οτιδήποτε άλλο σας αρέσει πάνω στην τάρτα, από φρέσκα φρούτα, μέχρι κομμάτια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, ζάχαρη άχνη κλπ.
Σάλτσα καραμέλας: Λιώνετε τη ζάχαρη με το χυμό και τη φλούδα των πορτοκαλιών. Βράζετε το μείγμα για λίγο και ύστερα αφαιρείτε τη φλούδα. Συνεχίζετε το βράσιμο για 2-3 λεπτά ακόμη μέχρι να γίνει αραιή καραμέλα. Περιχύνετε την τάρτα ,με την καραμέλα και γαρνίρετε αν θέλετε με φλούδες πορτοκαλιού..
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη ♥♥